Светослав Гърков е новият кондиционен треньор на школата на Ботев

Светослав Гърков е новият кондиционен треньор на школата на Ботев. Досега "жълто-черните" юноши бяха тренирани от кондиционния треньор на мъжкия отбор - Михаело Шекероски

Светослав Гърков е новият кондиционен треньор на школата на Ботев

Светослав Гърков е новият кондиционен треньор на школата на Ботев. Досега "жълто-черните" юноши бяха тренирани от кондиционния треньор на мъжкия отбор - Михаело Шекероски. При завръщането си, Гърков даде интервю за официалния сайт на "канарчетата".

"Чувството да се завърна тук е нещо прекрасно. Ботев е така да се каже моят роден дом. Развълнуван съм от това завръщане и съм щастлив, че отново съм тук.  Целта ни е да развием юношите и школата ни да заприлича като тази на големите отбори. Преди 20 години нашият модел на развитие бе взет от тях и го приложиха на Запад.

Трудно мога да кажа какво е състоянието на школата в момента, все пак съм едва за втори ден на работа, но с течение на времето ще се запозная детайлно с нещата. Базата в Коматево е нещо чудесно. Когато всичко е на едно място, е много по-лесно да се видят нещата. Така беше и в Китай в Ханджоу (град на около 250км. от Шанхай), където работих преди завръщането ми тук.

Започнах работа с всички треньори от школата. Ще се опитаме така да застъпим нещата, за да развием тези качества, които са най-необходими за децата. Целта ни е, когато са на 16-17 години, вече да са готови за мъжкия отбор. Ще се опитаме да работим по този начин, но само времето ще покаже дали ще се справим. Надявам се да върнем славата на пловдивския футбол от преди години, когато 80% от националните гарнитури както при юношите, така и при мъжете, бяха съставени от момчета от Пловдив. При тези условия се надявам, че ще успеем да сътворим нещо такова."

Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

ОФИЦИАЛНО: Ботев (Пловдив) си върна Никола Илиев

Талантът ще играе отново за "канарчетата"

Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки