1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. "Кралете" свалиха звездите на Императора и гледат към полуфинала (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Кралете" свалиха звездите на Императора и гледат към полуфинала (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал Мадрид надигра Галатасарай с 3:0 след голове на Роналдо, Бензема и Игуаин, почти обезмисли реванша

"Кралете" свалиха звездите на Императора и гледат към полуфинала (ВИДЕО+СНИМКИ)
Реал Мадрид победи Галатасарай с 3:0 на „Сантяго Бернабеу” в първи четвъртфинал от Шампионската лига и взе добър аванс преди реванша в Истанбул. Попадения на Кристиано Роналдо и Карим Бензема през първата част и резервата Игуаин след почивката осигуриха успеха за „кралете”.

Категоричната победа дава смазващо предимство на Реал преди реванша . Испанският шампион вече предвкусва полуфинала, а за Галатасарай остава да се надява а чудо пред екзалтираните си фенове у дома.

Един срещу друг се изправиха двама добри приятели – „Специалния” Жозе Моуриньо и „Императора” Фатих Терим. На „Сантяго Бернанбеу” обаче се видя, че класата на Реал е доста по-голяма, въпреки че турският гранд имаше своите шансове да отбележи ценно попадение на чужд терен.

Моуриньо направи някои рокади в своята отбрана. Той закотви на пейката Марсело, Арбелоа и Пепе, като пусна Есиен като десен бранител. Напред бяха обичайните заподозрени – Ди Мария, Йозил, Роналдо и Бензема.

Фатих Терим хвърли всичките си звезди в Мадрид. Дрогба играеше зад Бурак Йълмаз в атака, а звездната селекция се допълваше от Снайдер, Мело, Риера и Ебуе.

Вечерта бе по-специална за Жозе Моуриньо, Дидие Дрогба и Уесли Снайдер. Двете звезди на Галатсарай се изправиха срещу човека, който ги направи едни от най-силните играчи в света.

Гостите бяха подкрепяни от мощна агитка, като хиляди привърженици на Галатасарай бяха разположение в почти всички части по трибуните на „Бернабеу”.

Реал изстреля сигнална ракета към гостите още в 3-ата минута, когато Алонсо даде страхотен пас за Ди Мария, но Бензема успя да засече само над вратата центрирането на аржентинеца.

„Белия балет” беше в серия от 37 поредни двубоя без загуба на своя стадион във всички турнири от януари миналата година насам. Кристиано Роналдо първи се погрижи серията да продължи.

Месут Йозил изведе Роналдо с пас по земя между централния и крайния бранител, португалецът си спря добре малко вляво от вратата и сам срещу Муслера много елегантно копна над него в далечния горен ъгъл за 1:0.

Турският гранд веднага имаше шанс да изравни. Дрогба получи около границата на наказателното поле с гръб към вратата, обърна се чудесно покрай Варан, но ударът му мина над вратата.

Йозил стреля право във вратаря, а после удари без да иска Ебуе в лицето с крак при едно отиграване и мачът бе забавен за кратко.

Дрогба стреля много силно и фалцово към вратата, но право в Диего Лопес, който предпочете да не рискува и боксира в тъч. Коентрао блокира Ебуе в последния момент пред другата врата.

Галатасарай трябваше да получи дузпа в 28-ата минута, когато Сами Кедира и Есиен заклещиха топката между телата си, а германският халф игра с ръка в накзателното поле на Реал, но съдията не видя и играта продължи въпреки протестите на гостите.

В следващата акция Реал удвои преди да изтече половин час игра след груба грешка в защитата на „Чим бом”.

Есиен центрира отдясно, Роналдо остана под топката, но Кая и Ебуе също останаха под нея, зад тях Бензема укроти кълбото и с десния крак по земя се разписа в близкия ъгъл от 7-8 метра с помощта на гредата – 2:0.

Дрогба изведе Йълмаз с хубав пас, но голаджията с 8 гола този сезон в Шампионска лига стреля силно покрай вратата.

Кристиано Роналдо стреля в типичния си стил над стената от пряк свободен удар, но кълбото кацна върху мрежата над вратата.

Лопес с крака изчисти мощно воле на Ебуе извън рамките на пеналта отдясно по диагонала и това бе всичко за първата част.

На почивката Фатих Терим извади Уесли Снайдер, за да пусне защитника Гьокхан Зан.

Този ход даде резултат и головите опасности пред Муслера секнаха за доста дълъг период от време. Въпреки това, Реал успя да направи преднината си класическа преди реванша в Турция.

Алонсо намери Ди Мария с нов страхотен пас, но крилото стреля слабо в ръцете на Муслера.

Галатасарай също не успяваше да стигне до нещо сериозно. Мело прати право в ръцете на Лопес, а центриране на Дрогба създаде смут, но Варан успя да изчисти.

Шаби Алонсо центрира от пряк свободен удар, Игуаин бе сам и с глава прати в левия ъгъл на Муслера за 3:0.

До края Дрогба от фаул и няколко изсипани топки бяха единствените заплахи за домакините, а едно меле пред вратата на Галатасарай не доведе до 4-ти гол.

Реваншът в Истанбул е във вторник следващата седмица (9 април).

Реал Мадрид - Галатасарай 3:0
1:0 Роналдо '9
2:0 Бензема '29
3:0 Игуаин '73

Флик засипа с похвали Левандовски

Треньорът на Барселона е много доволен от формата на полския стрелец

Карло Анчелоти: Очаквам спектакъл срещу Атлетико Мадрид

Треньорът на "белия балет" призна, че тактиката на отбора ще се промени без Мбапе

Бивш нападател на Арсенал почина на 46 години

Фабиан Кабайеро има записани три мача за "топчиите"

Мората и съпругата му може да се съберат

Нападателят на Милан обяви раздялата си с Алис Кампело през лятото

Диего Симеоне: Винаги съм нервен преди дербито с Реал

Треньорът на "дюшекчиите" говори преди сблъсъка с "белия балет"

Амад Диало иска Шампионска лига и Висшата лига с Манчестър Юнайтед

Крилото на "червените дяволи" с високи цели на "Олд Трафорд"

Фонсека: Тази победа беше много важна

Треньорът на Милан говори след 3:0 над Лече

Висшата лига не е по-силна от Серия „А“

Това заяви Рикардо Калафиори

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0