1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Дебют за Хаджирусев в поредна победа на Левски в Балканската лига

Дебют за Хаджирусев в поредна победа на Левски в Балканската лига

В мач без значение и без редица основни титуляри Левски показа класа и победи Теодо Тиват с 88-72. Срещата бе последна от Топ 6 на Балканската лига, а сега предстои Файнъл фор във втората половина на месец април.

Дебют за Хаджирусев в поредна победа на Левски в Балканската лига

В мач без значение и без редица основни титуляри Левски показа класа и победи Теодо Тиват с 88-72. Срещата бе последна от Топ 6 на Балканската лига, а сега предстои Файнъл фор във втората половина на месец април. "Сините" не загубиха нито една среща от втората фаза и убедително завършиха на първа позиция в класирането. Останалите две срещи от Топ 6 на състезанието са днес, но те не могат да променят нищо. Левски ще играе на полуфинал на 19 април с Рилски спортист. В другата полуфинална среща се изправят Куманово и Галил Гилбоа. 

Първото полувреме бе равностойно, но през второто всичко си дойде по местата и Левски спечели накрая дори с убедителна разлика.

Марко Маринович вкара 8 тройки и общо 30 точки. Младен Пантич добави 17 точки и 12 борби, а този мач ознаменува и първи мач за юношата на клуба Евгени Хаджирусев. Той дори вкара и първи кош за малкото време на терена.

В събота от 18.00 часа Левски ще бъде символичен гост на младежкия национален тим в залата на стадион "Българска армия". Следва домакинство в зала "Универсиада" от 18.00 часа идния понеделник, когато съперник ще бъде черно море Порт.