Сензациите днес: Атанас Курдов пред завръщане в Левски

И още: Ботев Пд продава Енрике през лятото, вдигнаха заплатата на Мирослав Иванов, мениджъри от Италия дойдоха за Миланов...

Сензациите днес: Атанас Курдов пред завръщане в Левски
Сензациите в родните медии днес, 4 април 2013 г.:
 
"Дарик радио": Наско Курдов пред завръщане в Левски

Юношата на Левски Атанас Курдов е пред сензационно завръщане на Герена. От известно време централният нападател, който за последно беше в Локомотив Пловдив, тренираше с юношите на клуба. Сега обаче, той е привикан в първия тим като му предстои разговор със спортния директор на „сините“ Даниел Боримиров.

Очаква се Атанас Курдов дори да почне тренировки още от днес със селекцията на Илиан Илиев.

Кариерата на Курдов стартира на Герена, където е играл 8 години за юношите на клуба. След това той премина в Байер Леверкузен, където изкара няколко години във втория тим. За кратко Курдов игра под наем в Швейцария, след което се върна у нас и носи екипите на пловдивските Ботев и Локомотив. С „канарчетата“ таранът игра във В и Б група като помогна на пловдивчани да се завърнат в елита.  


 
„Тема Спорт”: Ботев Пд продава Енрике през лятото
 
Ботев ще продаде бразилеца Артур Енрике през лятото. Това довериха от управата на жълто-черния клуб. Кариоката загуби титулярното си място на левия фланг на защитата с идването на Веселин Минев и обмисля дали да не си потърси късмета в друг отбор. Шефовете на пловдивския тим обаче са категорични, че няма да преговарят с клубове от България, а само с такива от чужбина. Цената на бранителя е около 200 000 евро. Той бе взет в Ботев през лятото, а до момента е изиграл 18 мача в А група, в които е отбелязал 1 попадение.
 
Друг сигурен напускащ канарчетата през лятото е ветеранът Асен Караславов, който отстъпи мястото си в защитата на Сивард Спрокел.
 
От ръководството на жълто-черните категорично отказаха да отвръщат на благодетеля на Локо Пд Веселин Марешки. Аптекарският бос заяви пред "Тема Спорт", че на бившия шеф на фенклуба на смърфовете Костадин Славов може някой от Ботев да му е платил, за да говори небивалици по негов адрес. Заради твърденията на Славов, че Марешки е поискал от чер-но-бялата агитка да гласува за него на изборите, той ще спре да издържа Локо след края на сезона.
 
Във фенмагазина на стадион "Христо Ботев" започна продажбата на билети за мача с Берое от 21-ия кръг. Двубоят е в сряда, 10 април, от 18:00 часа, а пропуски за него ще се разпространяват в Пловдив до края на работния ден във вторник на цена от 5 лева. Привържениците на Ботев имат възможност и да се запишат за организираната от клуба екскурзия до Стара Загора. Общата стойност на пътуването и билета за мача е 10 лева.

 
„Тема Спорт”: Вдигнаха заплатата на Мирослав Иванов
 
Ръководството на Лудогорец възнагради Мирослав Иванов и повиши заплатата му. Повод за увеличението е силната игра на Деко през есента. Собственикът на разградчани Кирил Домусчиев загатна още през зимната пауза, че ще възнагради футболиста за всеотдайната му игра. Така в началото на месец март шефовете са направили корекции в договора на 31-годишния халф. В контракта на Иванов не е променяно нищо освен заплатата му. Така договорът му остава до лятото на 2014 година.
 
Припомняме, че зелените все още не са преговаряли с вратаря Урош Голубович за нов контракт. Настоящият му изтича през юни, като почти сигурно той ще си събере багажа от Разград. Освен него същото ще стори и капитанът Емил Гъргоров, който ще стане свободен агент в началото на юли. Бадема има оферти от чужбина, заради което отказа да остане в Лудогорец.
 
„Меридиан Мач”: Мениджъри от Италия дойдоха за Миланов
 

Мениджъри от Италия дойдоха отново за голямата звезда на Литекс Георги Миланов. Футболист №1 на България за 2012 година е следен от няколко месеца от клубове на Апенините. Емисари от Ботуша наблюдаваха и първата среща за Купата на България между Литекс и Левски, играна на стадион „Георги Аспарухов". Тогава от ловешкия клуб се похвалиха, че е имало пратеници дори на супергранда Ювентус. Не е изключено отново хора на „старата госпожа" да са били част от съгледвачите на градския стадион в Ловеч. Както вече ви информирахме, на стадиона имаше и пратеници на шотландския гранд Селтик. Обект на техен интерес по принцип е Николай Бодуров, който пропусна мача заради контузия. Покрай националния защитник обаче „детелините" са заплюли още няколко от големите таланти на Академия „Литекс". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки