1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Стефан Колев: Роден съм победител

Стефан Колев: Роден съм победител

Няма да е фатално, ако не влезем в А група, категоричен е новият треньор на Спартак Пл

Стефан Колев: Роден съм победител
Новият наставник на Спартак Пл Стефан Колев вече направи своя официален дебют начело на тима през миналата седмица при успеха с 1:0 над Септември Симитли. Вчера той се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт" за бъдещето си в Плевен и треньорската професия.

 
Г-н Колев, как Ви се видя Спартак Плевен в трите мача, откакто реално бяхте обявен за старши треньор на тима?
- В двете контролни срещи с Литекс и Лудогорец по време на паузата в шампионата се представихме добре, въпреки че загубихме. Но на последния мач в Плевен срещу Септември Симитли (1:0) бяхме малко притеснени и не показахме истинското си лице. Имаше напрежение. Отдавам го на това, че в последните седем кръга нямахме победа и може би оттам идва всичко. Хубаво е, че все пак спечелихме, и то най-вече за самочувствието на момчетата.
 
Готов ли е Спартак Плевен да изпълни голямата цел - А група?
- Отборът има потенциал и качества да го направи. Не може до първия полусезон да е бил на първо или второ място и в един момент със същите футболисти нещата да не вървят.
 
Разликата от лидерите Нефтохимик и Раковски обаче не е малка.
- Седем точки са и много, и малко. Зависи само от нас. Трябва, разбира се, другите отбори да бъркат, за да имаме и ние шанс за промоция. Но пък и ние не трябва да грешим. Не сме изчислявали какви са шансовете ни за А група. Ще играем мач за мач и вече впоследствие, с течение на времето, ще преценим и ще смятаме.
 
Ще е фатално ли, ако не успеете да влезете в елита още този сезон?
- Няма да е фатално, но няма да ни е приятно. Затова, ако имаме възможност, ще атакуваме А група още през тази година.
 
Какво е нужно още на Спартак Плевен?
- Нужно е подсилване на състава, но в момента няма как да се случи, тъй като няма свободни футболисти. Това ще стане през лятото. Играчите  ни  в  момента
имат възможности и сили за промоция, но ще ни трябват трима-четирима човека, които да вдигнат класата. Ако влезем в А група, едва ли ще изграждаме наново отбора, защото тук са събрани млади момчета и бъдещето е пред тях. Просто се нуждаем от няколко по-опитни играчи, за да могат младите да се обиграват покрай тях, въпреки че имат потенциал.
 
Бързо ли приехте предложението на Спартак?
- Да, разбрахме се за няма и половин час.
 
Ангел Бончев обяви преди дни, че докато той е в клуба, и вие ще сте старши треньор. Това дава ли ви нужното спокойствие за работа?
- Да, в Спартак вече има спокойствие и организацията е на ниво. Ангел Бончев е професионалист и всичко ще бъде както трябва. Преди нас обаче е имало пропуски, които са се отразили негативно на играчите и обстановката в съблекалнята. Момчетата са се почувствали несигурни през зимата и затова се е стигнало до слабите резултати. Мисля, че проблемите са били чисто психологически. Сега обаче имаме финансова сигурност и дано това продължи за в бъдеще.
 
Нямаше ли шанс да продължите да израствате в йерархията в Левски и по-конкретно в Левски-Раковски и не ви ли поблазни това, за да останете?
- Смятам, че бях постигнал тавана на развитието си в школата на Левски-Раковски. Нямаше накъде по-нагоре. Затова предпочетох да поема Спартак и дано не съм сбъркал.
 
Кои ще са основните конкуренти на Спартак Плевен за промоция?
- В момента Нефтохимик и Раковски имат потенциал за А група. За това съдя по техните резултати. Може би тези два отбора ще са ни конкуренти. На Светкавица вероятно ще им бъде трудно, но ще видим как ще се развие първенството. Разликата в точките между отборите не е голяма и много клубове могат да се намесят в битката. Банско също може да обърка доста сметки. Но всичко зависи от това дали имаш желание за А група, защото там нещата са съвсем различни от втория ешелон.
 
Как се става пет пъти шампион на България с четири различни отбора -Левски, ЦСКА, Славия и Литекс - два пъти?

- С желание и много труд. А и е необходимо човек да попадне ,на подходящото място. Явно съм роден победител. Затова си пожелавам и сега да съм на подходящото място и до края на сезона да имаме само победи.  

Късна драма на "Бончук"

Бивш нападател на Левски спаси Марек

Официално: Обявиха съдиите за кръга във Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Пирин дръпна на върха във Втора лига

Дубълът на ЦСКА върти реми с Янтра пред Томаш, резултати и класиране

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Ще ликува ли дубълът на Ботев в Ловеч

Мачът от Втора лига е днес от 17,00 часа

Етър разпиля Дунав насред Русе

„Болярите“ биха с 4:1, вижте резултати, програма и класиране във Втора лига

ОБЗОР: Дубълът на ЦСКА 1948 удари Марек

Равенства в останалите 2 срещите от Втора лига, резултати и класиране

Монтана с първа загуба във Втора лига

Спартак (Плевен) спечели с 2:1 първия мач от X кръг

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал