1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. ЦСКА спечели турнира "Чирпанска кама" след победа над Левски

ЦСКА спечели турнира "Чирпанска кама" след победа над Левски

Децата на "червените" до 13 години се наложиха над "сините" след дузпи в Чирпан

ЦСКА спечели турнира "Чирпанска кама" след победа над Левски

ЦСКА спечели футболния турнир "Чирпанска кама" за деца до 13 години в Чирпан. На финала "червените" победиха вечния съперник Левски след 0:0 в редовното време и по-точно изпълнение при дузпите. На трето и четвърто място останаха Берое, гр. Стара Загора и Чирпан. Локомотив (Пловдив) се нареди на пето, а ПФК Ботев (Пловдив) - на шесто място. 
 

Организаторите на турнира раздадоха много индивидуални награди на участниците. За най-добър вратар бе отличен Борис Груев от ПФК ЦСКА, гр. София. Тихомир Димитров от ПФК Левски, гр. София грабна приза "най-добър защитник". От отбора на ЦСКА Божидар Чуканов се открои с комплексна игра и стана "най-добър футболист" на 2013. Голмайсторът на тазгодишния турнир бе от ФК "Чирпан" и е Мишо Стоянов. 
 

Организатори и основни спонсори на футболния турнир "Чирпанска кама" 2013 са Община Чирпан и БФС. Интересен факт за тазгодишния, седмия национален футболен турнир "Чирпанска кама" бе, че капитаните на всички отбори, взели участие на чирпанския стадион, засадиха в знак на приятелство и истинско спортменство една брезичка, осигурена от отдел "Екология" при Община Чирпан. Младите футболни надежди на България я нарекоха "Дърво на спорта" и го посадиха за спомен в централния градски парк на Чирпан.