Челси на крачка от полуфиналите в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

С два гола на Фернандо Торес, "сините" стигнаха до успех над Рубин с 3:1 на "Стамфорд Бридж"

Челси на крачка от полуфиналите в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Челси победи Рубин (Казан) с 3:1 в първи мач от четвъртфиналите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

 

Фернандо Торес откри резултата на „Стамфорд Бридж” в 16-ата минута, а Виктор Моузес удвои преднината на „сините” в 32-ата. В 41-ата минута обаче Бебрас Натхо намали изоставеното на руския клуб, след като бе точен от дузпа. Крайният резултат оформи Торес, който отбеляза второто си попадение в срещата в 70-ата минута.

 

Домакините започнаха по-активно срещата и владееха инициативата почти през цялата първа част.

 

Страхотно дълго подаване на Давид Луис в 16-ата минута намери Фернандо Торес, който се пребори в наказателното поле на Рубин с неубедителния Шаронов и от легнало положение от непосредствена близост добута топката в мрежата на гостите.


Руснаците отговориха с далечен удар на Натхо в 20-ата минута, който бе отразен с вещина от Петър Чех.

 

В 32-ата минута Моузес провери рефлекса на Рижиков с добре насочен удар с глава от близко разстояние. Стражът на тима от Казан реагира блестящо, но секунди по-късно топката отново попадна във владение на нигерийския национал, който този път бе безпощаден с удар от 12-13 метра в горния десен ъгъл на вратата.

 

Любопитна подробност бе, че малко преди края на първата част, феновете на домакините започнаха да скандират името на португалския специалист Жозе Моуриньо, чието име от известно време се спряга със завръщане на „Стамфорд Бридж”.

 

Така се стигна до 40-ата минута, когато при наглед безобидна ситуация, главният рефер Джанлука Роки отсъди дузпа в полза на Рубин, тъй като топката срещна ръката на Джон Тери, след удар на Ансалди. Натхо се нагърби с изпълнението и хладнокръвно се разписа от бялата точка.

 

След почивката „сините” продължиха да диктуват темпото на игра, докато гостите, които бяха много добре организирани в отбрана, разчитаха повече на контраатаки.

 

По-добрата игра на лондончани обаче закономерно доведе до трети гол в 70-ата минута, когато Хуан Мата сложи топката на глава на Торес с центриране отляво и деветката на Челси, който игра с предпазна маска на лицето, се разписа с глава, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

 

По този начин английският тим постигна успех с 3:1, който ще му донесе известна доза спокойствие преди реванша на "Лужники" идната седмица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки