Радуканов: Не съм Дейвид Копърфийлд, за да преобразя отбора за три седмици (+ВИДЕО)

"Гоним титлата, но е важно е да си изградим къщичката от основите и да променим манталитета на футболистите", сподели наставникът на ЦСКА

Радуканов: Не съм Дейвид Копърфийлд, за да преобразя отбора за три седмици (+ВИДЕО)

Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов даде традиционния си брифинг преди шампионатна среща на "червените", предаде репортер на Novsport.com. "Армейците" гостуват утре на Ботев (Враца) в мач от 20-ия кръг на "А" група.

 

"Вчера имахме един ден за работа, проведохме тренировка и поговорихме си с играчите. Времето между двата мача е много малко. Казахме си най-важните неща, ще обърнем внимание и на грешките. Надявам се да има по-голямо спокойствие върху футболистите. Мачът с Локомотив вече е зад нас. Готвим се за следващия", започна пресконференцията си наставникът на ЦСКА.

 

"Искрено се надявам играчите да са размислили и да са си направили равносметка за това, което са направили. Надявам се да си извлечем необходимите поуки и да върим напред. Настроението вчера не беше на ниво, което е нормално след загуба и отпадане от турнира за купата. Все пак във футбола е така, няма вчера и утре, има само днес. Трябва по възможно най-бързия начин да загърбим мача и утре да изглеждаме по различен начин и да спечелим. И да се вайкаме и да плачим цял ден, няма да има никаква полза", продължи Радуканов.

 

Разчитам на всичките 27 картотекирани футболисти и им имам пълно доверие. Възможно е в един мач някой да се представи по-добре, а друг в по-зле. Сигурен съм обаче, че им предстоят много по-добри дни. Не мога да мисля за поста си. Както казах от първия ден, дошъл съм да работя. Опитваме се да променим манталитета и мисленето на футболистите. Всеки ден коментираме ситуацията заедно с Аспарух Никодимов и нямаме разногласия. Това ми дава спокойствие за пътя, по който сме поели. След отпаденето от турнира за Купата ще трябва да преследваме следащата цел, която е шампионската титла", допълни младият специалист.

 

"Важно е да си изградим къщичката от основите. Не мога да изтъкна основен проблем. Има доста проблеми в работата, в тактическото изграждане на стил на игра. Коментира се много, че имаме голям брой футболисти, но се оказа, че на някои постове нямаме много равностойни играчи. Трябва да отсраним проблемите от игрово естество, но аз не съм Дейвид Копърфийлд и това не може да стане за три седмици. Понякога трябва да се направи стъпка назад, за да се направят две напред", сподели още Радуканов.

 

"Аз не бягам от отговорност. Вярвам във всичките футболисти и мисля, че те могат да се справят с трудностите. За да стигна до този пост тук съм работил и учил много. Завърших треньорската школа с „Про” лиценз, една от най-добрите в Европа. Най-важното е, че всеки ден трябва да се раздаваш максимално и ние правим точно това. Надявам се на търпение, за да имаме време да работим".


 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки