Дортмунд увеличи разликата до третия и засили Аугсбург към изпадане след 4:2

Байер Леверкузен се издъни у дома с Волфсбург за 1:1 (ВИДЕО)

Дортмунд увеличи разликата до третия и засили Аугсбург към изпадане след 4:2
Бившият вече шампион на Германия Борусия Дортмунд, записа важна победа в битката си за второто място, след като днес се наложи с 4:2 над борещия се за оцеляване Аугсбург. Срещата се игра на "Сигнал Идуна Парк" и бе от програмата на 28-ия кръг на немската първа Бундеслига. 
 
Двубоят започна с натиск на домакините, който даде резултат в 22-ата минута, когато Шибер бе точен с левия крак след хубаво подаване на Битенкор.
 
След гола Борусия продължи да натиска, но Аугбург започна да създава опасни контраатаки и стигна до пълен обрат само за 2 минути преди края на полувремето. 
 
Първо в 43-ата минута Байер изравни след ъглов удар, а минута след това Вогт се разписа с изстрел от наказателното поле. 
 
През втората част Дортмунд се хвърли да обръща резултата и още в 52-ата минута Шибер възстанови статуквото, след като засече отблизо подаване на Хофман. 
 
Втория пълен обрат в този двубой стана факт в 64-ата минута, когато Суботич бе точен отблизо след статично положение. Крайното 4:2 пък оформи Левандовски в даденото от рефера продължение, след като бе изведен на изгодна позиция от Гьотце. 
 
В друг мач от този 28-и кръг на Бундеслига, прекият конкурент на Дортмунд за второто място - Байер Леверкузен се издъни у дома срещу Волфсбург, завършвайки наравно 1:1. 
 
Първата част бе успешна за "аспирините", след като Шурле откри резултата още в 12-ата минута след аситенция на Бендер. В 70-ата минута обаче Симон Кяер оформи крайното 1:1 след центриране на Родригес. 
 
След тези мачове Борусия увеличи аванса си на 2-то място в класирането пред "аспирините" на 6 точки, като вече има актив от 55. Аугсбург пък остава на 16-о място, което праща отбора на бараж за оставане в елита, докато точката за Волфсбург от "Бай Арена" отрежда на "вълците" 12-а позиция с 33. 
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки