1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Трикратен световен шампион се завръща за Сочи 2014

Трикратен световен шампион се завръща за Сочи 2014

Трикратният световен шампион по биатлон Максим Чудов (Русия) възнамерява да се завърне в спорта и да участва на зимните олимпийски игри в Сочи през февруари следващата година, предава ИТАР-ТАСС

Трикратен световен шампион се завръща за Сочи 2014

Трикратният световен шампион по биатлон Максим Чудов (Русия) възнамерява да се завърне в спорта и да участва на зимните олимпийски игри в Сочи през февруари следващата година, предава ИТАР-ТАСС.

"Моята цел е да участвам на Игрите в Сочи. Имам сили и желание за това, а сега ми остава само да се преборя за място в националния отбор", добави Чудов. 

Руснакът спечели световните си титли през 2007 и 2008 година, а на игрите във Ванкувър'2010 завоюва бронзово отличие. В същото време, друг руски биатлонист официално прекрати кариерата си. Двукратният световен шампион с щафетата на Русия Дмитри Ярошенко се оттегли от спорта на 36-годишна възраст. Ярошенко реши да сложи край на кариерата си през февруари тази година. Той бе в националния отбор от 2004-та. През декември 2008-а руският състезател даде положителна допинг проба и бе наказан за две години.