Сеск и Санчес се развихриха за 5:0 над Майорка, Абидал се завърна (ВИДЕО)

Фабрегас вкара хеттрик и даде две асистенции на чилиеца, който му отвърна също с два голови паса

Сеск и Санчес се развихриха за 5:0 над Майорка, Абидал се завърна (ВИДЕО)
Отборът на Барселона направи поредна крачка към титлата в Испания, след като тази вечер разгроми опашкаря Майорка с 5:0. Срещата се игра на стадион "Ноу Камп" и бе от програмата на 30-ия кръг на испанската Ла Лига. 
 
Страхотен мач за каталунците направиха Сеск Фабрегас и Алексис Санчес, които се отчетоха съответно с 3 и 2 гола. Голямата новина на вечерта обаче бе завръщането на терена на Ерик Абидал. Французинът изигра последния си мач за "блаугранас" миналия февруари, след което се подложи на чернодробната трансплантация и се лекуваше до днес.
 
Иначе двубоят премина изцяло под диктовката на домакините, които натиснаха съперника си още от началните минути, въпреки отсъствието на Лионел Меси, Давид Вия и Шави Ернандес. Аржентинецът лекува травма от първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу ПСЖ, докато останалите двама получиха почивка, за да са съхранени за реванша с "принцовете". 
 
Все пак Майорка започна с неточен изстрел Хемед, последван от добро спасяване на Ауате след шут на Алвеш. В 16-ата минута Фабрегас реши да пробва късмета си от дистанция, ала не затрудни стража на гостите. 
 
В следващата атака обаче, Фабрегас и Санчес направиха страхотно двойно подаване, което завърши с прецизен удар на испанеца под плонжа за Ауате за 1:0. 
 
Само няколко секунди по-късно "блаугранас" вече водеха с 2:0, след като Фабрегас получи в наказателното поле, намери пространство за удар, който бе отразен от стража на Майорка, но при добавката непокритият Алексис Санчес не сбърка с десния крак. 
 
Натискът на Барса продължаваше, а настроението в играта на каталунците ставаше все по-голямо и в 36-ата минута ново страхотно взаимодействие между Сеск и Алексис доведе до ново попадение в мрежата на гостите. Фабрегас подаде за Санчес в пеналта, чилиецът изчака включването на съотборника си и му върна на границата на наказателното поле, където испанецът засече по земя в далечния ъгъл и покачи на 3:0. 
 
И отново няколко секунди по-късно Барса тотално нокаутира съперника. Тогава Фабрегас овладя една топка в центъра, видя включващия се между защитниците на Майорка Санчес, метна му страхотен 20-метров пас, чилиецът овладя елегантно с десния крак и мигновено с левия прати кълбото покрай Ауате за 4:0. 
 
Втората част отново стартира ударно за каталунците, след като още в 46-ата минута Фабрегас оформи хеттрика си и крайното 5:0 след хубава асистенция на Иниеста. 
 
До края на мача Барса намали рязко оборотите и зрителите на "Ноу Камп" не видяха повече попадения. Голямата разлика в резултата даде възможност на Тито Виланова в 70-ата минута да пусне на терена Ерик Абидал, който под бурните овации на феновете на "блаугранас" замени Жерар Пике. 
 
След успеха Барса си върна преднината пред Реал (Мадрид) от 13 точки и вече има актив от 78. Гостите от Балеарските острови пък са последни с 24 точки, на 3 от спасителния бряг. 

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки