Сензациите в пресата: Две победи връщат премиите в Лудогорец

Литекс уреди още един албанец

Сензациите в пресата: Две победи връщат премиите в Лудогорец
Сензациите в пресата днес, неделя, 7 април 2013 година:

Меридиан мач: Две победи връщат премиите в Лудогорец

Лудогорец ще изиг­рае днес първия от двата решителни сблъсъка в битката за титлата. „Орлите" приемат в Разград хита на пролетта Ли­текс, а след по-малко от седмица в четвър­тък е сблъсъкът с ЦСКА на стадион „Българска армия".

Според източници на „Меридиан Мач" по­беди в двете срещи ще върнат премиите в отбора. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев спря бонусите за победи, след като тимът направи две последова­телни равенства с Берое в Стара Заго­ра и с Пирин (ГД) в Разград. Тази санк­ция обаче ще бъде отменена, ако „орлите" победят Литекс и ЦСКА. Възможно е дори играчите на Лу­догорец да вземат премии и ако отборът измъкне 4 точки от двата мача.

Старши треньорът на „орлите" Ивайло Петев няма особени проблеми около със­тава за мача с Ли­текс. Няма наказани футболисти, а единс­твеният контузен е вратарят Иван Чво­рович, който и без това нямаше да е ти­туляр. Бившият страж на Миньор (Пк) не е попадал в групата на лудогорци за двубоите от про­летния дял на пър­венството нито вед­нъж. Причината е счупената му ръка, по време на подгот­вителния лагер  в Марбея.

Въпреки ам­бицията на Ивайло Петев да подмлади тима на Лудогорец, по всяка вероятност Кмета няма да поеме излишни рискове с включването на по-неопитни футболис­ти. Единствената из­ненада в стартовия състав може би ще е включването на дяс­ното крило Михаил Александров, който вкара гола за трудна­та победа над Локо (Сф) с 1:0 в миналия кръг. Радващото за наставника на „зеле­ните" е и завръщане­то от контузии на бразилците Шоко и Кишада. По всяка ве­роятност „кариоките" ще попаднат в група­та, но ще останат на резервната скамей­ка.

Тема Спорт: Литекс уреди нов албанец
 
Литекс се уреди с ново попълнение преди визи­тата на Лудогорец. Става въпрос за албанеца Едон Хасани, разбра "Тема Спорт". Полузащитникът дойде при „оранжевите” още през лятото. Той обаче не ус­пя да се наложи в състава, как­то стори неговият сънарод­ник Армандо Ваюши. Младеж­кият национал изигра едва 3 мача за ловчанлии през есен­та, като се появяваше като резерва.

През зимната пауза Литекс привлече бразилците Ванжер и Жуниор, което сериозно усложни нещата с местата за легионери. Според правилни­ците на БФС отборите имат право да запишат едва три­ма иностранци извън ЕС. Зара­ди наличието и на Армандо Ваюши, който се бе утвърдил сред титулярите,   Хасани трябваше да остане без кар­тотека за пролетта. Въпре­ки липсата на права да играе в официалните мачове юноша­та на Влазня Шкодра остана в града на люляците.

Ръководството на Литекс обаче задейства процедура по изваждането на български пас­порт на Ваюши, за да освобо­ди място за сънародника му.

Интересното е, че през есента същото нещо напра­виха и от Лудогорец за бразил­ците си Марселинъо, Кишада и Гилерме Шоко. Така трима­та не заемат квоти за чуж­денци извън ЕС. Армандо Ваюши може да се похвали с български паспорт от 1 април. Така той стана вторият легионер в Литекс след контузения капитан Небойша Йеленкович, който има такъв документ. Важно е да се уточни обаче, че крилото няма право да играе за Бълга­рия, тъй като вече е младеж­ки национал на Албания.

Освободената квота ще бъде заета от Едон Хасани. „Оранжевите” вече са подали цялата необходима докумен­тация в БФС, за да може 21-го­дишният албанец да получи картотека. Очаква се това да стане още за домакинство­то на Етър в сряда. 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки