Левски едва излезе сух срещу Берое от мокрия "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" с първа победа в "А" група от 3 март насам, гол на заралии спорно отменен

Левски едва излезе сух срещу Берое от мокрия "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски сложи край на черната си серия от 3 поредни шампионатни мача без победа с успех над Берое с 2:0 под проливния дъжд на слабо посетения „Георги Аспарухов”. С голове на Илиян Йорданов и Базил де Карвальо през първото полувреме „сините” се приближиха на 1 точка от лидера Лудогорец преди мача на разградчани с Литекс. Гол на Берое при 0:2 беше отменен поради спорна засада, а през втората част заралии изцяло доминираха и само късметът помогна на Илиан Илиев да излезе чист от този двубой.
 
Берое стоеше по-добре на терена в началото на срещата, като това продължи до откриващото попадение на Левски. В 7-ата минута заралии удариха греда. Дончо Атанасов шутира изненадващо от малък ъгъл, като топката отскочи в напречната греда над Пламен Илиев и излезе в аут. В 15-ата минута Пламен Илиев с мъка изби удар с глава на Елио Мартинс под гредата при изпълнение на корнер.  

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!







 
Мулдер шутира опасно в 21-ата минута преди две минути по-късно „сините” да поведат.













Де Карвальо се освободи от двама и отправи тежък удар пред наказателното поле. Караджов едва смогна до достигне топката и да парира, и на добавката Илиян Йорданов чукна лекичко топката в долния ляв ъгъл за 1:0.





 



 
В 28-ата минута Де Карвальо от непосредствена близост не успя да се възползва на добавка от нов избит шут от Караджов, отправен от Родригес.
 
В 30-ата минута Левски удвои аванса си с куриозен гол. Де Карвальо се размина с подаване на Михелич, който иначе се отличи с добри извеждащи подавания в течение на мача. Топката стигна до Йорданов отляво. Крилото шутира, Караджов не се намеси убедително и падналият на земята Де Карвальо с тяло отклони топката в мрежата. Гостите имаха претенции, че чернокожият терен си е послужил с ръка, но реферът не ги уважи.   



 
В 38-ата минута гол на Берое беше спорно отменен. Мартинс беше изведен зад гърба на „синята” отбрана и с точен шут покрай Пламен Илиев реализира. Но въпреки че сякаш Нуно Пинто покриваше нападателя на далечната страна на терена, бе вдигната засада.

 
Точно преди почивката Де Карвальо за пореден път в този мач игра нескопосано, като засече левашки центриране на Родригес отдясно в аут.





 
През второто полувреме Берое владееше изцяло инициативата. В 48-ата минута гостите можеха бързо да върнат едно попадение, след като Пламен Илиев подари топката на Георги Андонов, но нападателят не очакваше такъв жест и сбърка с последния пас.
 
В 68-ата минута Давид Каядо финтира Пинто в наказателното поле и шутира от малък ъгъл, но Пламен Илиев изби в корнер. Преди това отново Пацо Тигъра беше съсредоточен и се справи с плътен удар на Елиаш от свободен удар.



 
Междувременно реабилитираният капитан на Левски Станислав Ангелов се завърна в игра. Пелето се появи като резерва в 63-ата минута. Той създаде единственото положение за „сините” през втората част, като елиминира елегантно бранител в наказателното поле и би от точката на дузпата, но Караджов успя да парира тежкия удар.  




ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки