Аталанта с уникален обрат над Интер насред Милано - 4:3 (ВИДЕО)

Наполи със спокойно 2:0 над Дженоа (ВИДЕО)

Аталанта с уникален обрат над Интер насред Милано - 4:3 (ВИДЕО)
Отборът на Интер допусна фатална стъпка в борбата си за евротурнирите догодина, след като тази вечер падна с 3:4 от Аталанта в страхотен мач. Срещата се игра на стадион "Джузепе Меаца" и бе от програмата на 31-ия кръг на италианската Серия "А". 
 
Като цяло мачът бе изключително динамичен и положенията пред двете врати се заредиха от началните минути. 
 
Все пак през първата част по-активни бяха "нерадзурите" и в 43-ата минута именно те излязоха първи напред в резултата, след като Роки засече с десния крак центриране на Перейра от корнер - 1:0. 
 
Втората част стартира с по един пропуск на двата отбора, а в 56-ата минута Бонавентура се възползва от подаване в пеналта на Ливая и с левия крак възстанови статуквото. 
 
Веднага след подновяването на играта обаче, Рики Алварес се озова на чиста позиция в пеналта на бергамаските и с глава отново даде аванс на домакините. 
 
Натискът на "нерадзурите" продължи и в 61-ата минута те вече водеха с 3:1 след ново попадение на Алварес, дошло след асистенция на Ковачич. 
 
След този гол играчите на Интер решиха, че са спечелили срещата и намалиха оборотите, което бе използвано по максимално ефективен начин от гостите. В 65-ата минута Денис върна Аталанта в мача с гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Ранокиа срещу Ливая. 
 
Само 6 минути след това Денис смълча за трети път тифозите на миланци с хубав удар с десния крак от наказателното поле - 3:3. 
 
В 77-ата минута шокът обзе тотално "Джузепе Меаца", след като Херман Денис оформи своя хеттрик и крайното 4:3, засичайки с десния крак хубаво центриране на Бонавентура. 

Аталанта завърши двубоя с човек по-малко, след като Раймонди получи директен картон в даденото от съдията продължение.
 
След грандиозния провал Интер остава на 5-о място във временното класиране с актив от 50 точки, колкото има и 6-ят Лацио, но "орлите" са с мач по-малко. Гостите от Бергамо пък се отдалечиха на 10 точки от зоната на изпадащите и вече заемат 13-а позиция с 37 точки. 
 
В другия късен мач от калчото днес тимът на Наполи очаквано се наложи с 2:0 над състава на Дженоа и не позволи на "грифоните" да изплуват от опасната зона. 
 
Попаденията за "небесно-сините" на "Сан Паоло" бяха дело на Горан Пандев в 18-ата минута след асистенция на Кавани и на Дземайли в 29-ата минута след пас на Хамшик. 
 
Това бе трети пореден успех за неаполитанците, докато Дженоа няма победа вече в 7 поредни срещи. 
 
След победата Наполи остава твърдо 2-и, като вече има 62 точки, на 4 пред Милан и на 9 зад лидера Ювентус. Гостите от Генуа пък са 18-и с 27 точки, колкото имат още Палермо и Сиена. Пескара е последна с 21 точки. 
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки