Левски собственик на сектор "А" от "Герена" за 20 г.

Клубът логично е единстве­ният кандидат в търга, органи­зиран от областната управа, за учредяване право на строеж върху централната трибуна

Левски собственик на сектор "А" от "Герена" за 20 г.
„Левски" става собственик на сектор „А" от стадион „Георги Аспарухов" за следва­щите 20 г. Решението ще влезе в сила, след като в полза на футболния клуб се учреди вещно право на строеж.
 
Клубът логично е единстве­ният кандидат в търга, органи­зиран от областната управа, за учредяване право на строеж върху централната трибуна.
 
Едномесечният срок за пода­ване на оферти изтече в петък, а вчера офертата бе отворена и разгледана от комисия, коя­то ще излезе с решение до дни. Тогава ще стане ясно каква инвестиционна програма и на каква стойност е предложил „Левски".
 
Ако няма обжалване в след­ващите 14 дни, клубът внесе сумата, която е предложил, и съответните данъци и такси, между него и държавата ще бъде подписан договор. След това ще се издаде и самото раз­решение, обясниха експерти.
 
След изтичане на срока от 20 г. обектът отново става соб­ственост на държавата. През този период „Левски" няма право да продава, прехвърля или залага трибуните.
 
„Сините" де факто още вче­ра получиха разрешението си за строеж, след като бяха прие­ти инвестиционните им наме­рения, проекта и одобрените документи от всички замесени институции.
 
„Левски" на практика ще има право да започне строежа на новия сектор „А" преди края на месец април. Тази седмица шефовете от „Герена" ще изберат фирмата изпълни­тел. Кандидатите са два. По непотвърдена информация единият е „Главболгарстрой".
 
Сектор „А" трябва да е по­строен до 24 май 2014 г. Очаква се да глътне до 20 млн. лева. „Левски" ще кандидатства на парче пред областната управа и за собствеността на остана­лите сектори. И поетапно ще получи стадиона си.
 
Вторият етап от строежа на „Герена" включва изграждането на сектор „В" през 2015 година. А третият - цялостното за­вършване на съоръжението, се предвижда за 2017-2018 го­дина.
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки