Боби Михайлов награди заслужили слависти по случай юбилея на Славия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Сред наградените личат имената на Наско Сираков, Мартин Кушев, Андрей Желязков, Стефан Гетов, Тодор Праматаров, Марио Юруков, Милчо Евтимов, Александър Шаламанов, Здравко Здравков

Боби Михайлов награди заслужили слависти по случай юбилея на Славия (СНИМКИ+ВИДЕО)
На официална церемония в зала "Родина", президентът на БФС Борислав Михайлов награди с бронзови, сребърни и златни значки легенди на най-стария столичен клуб - Славия, предаде репортер на Novsport.com.
 
Той отбеляза в началото на награждаването огромния принос на клуба за развитието не само на футбола, но и на спорта като цяло в България. 
 
"Не мога да обещая, че ще сме заедно и след сто години, но поне хората да запомнят, че сме отбелязали достойно първата 100-годишнина на Славия", заяви президентът на "белите" Венцеслав Стефанов преди началото на награждаването. 
 


Иначе с почетни значки се сдобиха редица легенди на клуба, сред които личаха имената на Наско Сираков, Мартин Кушев, Андрей Желязков, Стефан Гетов, Тодор Праматаров, Марио Юруков, Милчо Евтимов, Александър Шаламанов, Здравко Здравков и много други. 
 


Славия получи и почетни плакети от Левски, ЦСКА и Ботев (Пловдив), които бяха представени съответно от Контсантин Баждеков, Иван Ченчев и Динко Дерменджиев.  
 
"Развълнуван съм от обстоятелствата, че миналата година ние чествахме 100-годишнината, сега вие, догодина Левски. Това са клубове, които са достойни за уважение в българската история на футбола", каза Дерменджиев.
 


Президентът на Славия Венци Стефанов не пропусна да захапе и съставва на Лудогорец: "Ние ще уважим всеки един клуб, който чества юбилей. Това, че някои са пропуснали, не им се сърдим, все пак първите 7 години са най-важни", загатвайки за младостта на разградския клуб. 



"Първите ми ярки спомени са как трудоваците строяха стадион "Славия", а моите родители помагаха. това са ми първите спомени", спомни си с умиление чичо Венци. 
 
"Славия половин век не беше печелила титлата. През времето, в което играх в Славия, отборът показа, че е най-добрият в България. Не сме се карали от години  с Венци Стефанов, благодарих му", каза Наско Сираков, който е легенда и на Левски.





















 
 

 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки