Локо София помрачи 100-годишнината на Славия (ВИДЕО)

“Железничарите” излъгаха “белите” с 1:0 в скучен мач насред Своге

Локо София помрачи 100-годишнината на Славия (ВИДЕО)
Славия и Локомотив София не успяха да оправдаят високите очаквания за зрелищно столично дерби. Въпреки това столичните “железничари” излязоха крайни победители на тежкия терен в Своге. Антонио Павлов вкара единственото попадение в първата среща от 21-ия кръг на А група и по този начин помрачи 100-годишнината на Славия, която е утре, 10 април. Наставникът на “червено-черните” Емил Велев отново бе изгонен. 
 
Победата е напълно заслужена за тима на Локомотив. Те бяха една идея по-активни и идейни от съперника си, допуснаха по-малко грешки и логично се поздравиха с трите точки. С тях “железничарите” могат да дишат вече по-спокойно и да се концентрират върху останалите предстоящи важни мачове и най-вече за полуфинала от турнира за Купата на България. В заключителните минути на мача “белите” направиха фрапантна грешка в отбрана, позволиха на трима противници да се настанят необезпокоявано в наказателното поле и така се стигна до единственото попадение. Румен Трифонов намери Павлов, който не остави шансове на Петков. 
 
Първото полувреме на “малкото” столично дерби предложи само няколко опасни положения, които спокойно можеха да се преброят на пръстите на едната ръка. Двата тима разчитаха предимно на изсипани топки в наказателното поле, или на грешки в защита. Преобладаваха здравите единоборства в средата на терена. В тази зона най-много се спираха атаките и на двата отбора. Нарушенията зачестиха, на моменти много груби, но главният съдия Никола Попов не бързаше да вади картоните. 
 
Второто полувреме започна малко по-добре за състава на Локомотив и в началните минути имаше възможност да открие резултата, но липсата на късмет и добрите намеси на Георги Петков не позволиха това да се случи. Силните минути обаче в тази среща продължиха броени минути. Мачът се превърна, както се изрази след срещата Вили Вуцов, в “кюсканица”. Топката се изритваше постоянно, разчиташе се на центрирания, но до наистина опасни положения нямаше. 
 
Съдията отново се влезе в центъра на вниманието. Той изгони старши треньора на Локомотив Емил Велев. Кокала реагира много бурно след грубо нарушение в средата на терена, като претенциите му бяха, че играч на “белите” е трябвало да получи картон, защото е спрял опасна атака.
 
Въпреки това късметът се усмихна пред Локомотив София и три минути преди края на срещата голът падна! Павлов се превърна в герой за своите и така даде искрица надежда за тима от кв. "Надежда", който със зъби и нокти се бори за оцеляването си в елита. 
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки