Левски победи Ботев (Пд) с 2:1 при юношите и отива на финал за купата

Лудогорец и Черноморец ще опрделят другия финалист

Левски победи Ботев (Пд) с 2:1 при юношите и отива на финал за купата

Юношите на Левски, родени през 1997 година, се класираха на финала за купата на Българския футболен съюз, след като победиха Ботев (Пловдив) с 2:1 на терена с изкуствена настилка край стадион "Георги Аспарухов". Те ще играят за титлата срещу победителя от мача между Лудогорец и Черноморец (Бургас), които играят в сряда от 15 часа в Разград. Датата и мястото на финала ще бъдат определени допълнително от БФС в зависимост от съперниците. 

Гостите от Пловдив поведоха във втората минута на мача с гол на Павел Муратев, който открадна топката от вратаря на домакините Вилислав Мичев и вкара с лекота на празна врата. Само след пет минути обаче защитникът Димитър Буров изравни със силен изстрел с левия крак от около 25 метра, като вратарят на Ботев не успя да се ориентира и допусна топката да влезе в мрежата. В последната минута на първото полувреме друг защитник донесе победата на Левски. Националът Галин Ташев засече топката след центриране отляво на Божидар Краев, след като отклони топката с левия крак в мрежата. 

През второто полувреме "сините" с треньор Антон Кирилов играха далеч по-добре от своите съперници, но пропуснаха няколко добри положения чрез Краев и Алберт Райков. Все пак, те стигнаха заслужено до победата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки