1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Галатасарай накара Реал да трепери в Истанбул, Роналдо прати "кралете" на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Галатасарай накара Реал да трепери в Истанбул, Роналдо прати "кралете" на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Чим бом" направи страхотен обрат за 3:2, но това не стигна за чудо

Галатасарай накара Реал да трепери в Истанбул, Роналдо прати "кралете" на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)
Галатасарай напусна Шампионска лига с достойнство, като победи 9-кратния шампион на Европа Реал Мадрид с 3:2 във врящия котел на „Тюрк Телеком Арена” в Истанбул. „Кралете” поведоха, но Галатасарай ги накара да треперят с 3 много красиви попадения след почивката преди Роналдо да донесе успокоение с втория си гол.

Реал Мадрид наглед бе убил илюзорните надежди за чудо на „Чим бом” още в 7-ата минута, когато Кристиано Роналдо вкара отблизо след спорно положение за засада. След почивката обаче Емануел Ебуе изравни със страхотно воле в горния ляв ъгъл на Диего Лопес, а Уесли Снайдер с удар отдалеч и ефектна петичка на Дидие Дрогба накараха над 50 000 в Истанбул да изригнат. В добавеното време Роналдо вкара 11-ия си гол в турнира и фиксира крайното 3:2 в този фантастичен мач.

Преднината от 3:0 след първия мач обаче се оказа достатъчна за „белия балет”, който продължава напред с общ резултат 5:3 и само три мача го делят от мечтаната 10-а европейска корона.

Жозе Моуриньо изненада всички, като пусна уж контузения Пепе за партньор на Варан в сърцето на отбраната. Есиен действаше като десен бранител, но се контузи през първата част и бе заменен от Арбелоа. Гонзало Игуаин замени Карим Бензема на върха на атаката, но зад него беше обичайното трио Роналдо – Йозил – Ди Мария.

Галатасарай беше без своя голмайстор в Шампионска лига. Бурак Йълмаз бе наказан след пресилен 4-и жълт картон в турнира на първия мач в Мадрид. Така Умут Булут водеше атаката редом до Дидие Дрогба.

Реал разчиташе на бързи контри, като на моменти предпочиташе умишлено да дава инициативата на домакините да водят играта.
Още в 4-ата минута Муслера излезе напред и само неточният удар на Ди Мария спаси празната врата на домакините.

Само 7 минути бяха изминали, когато „кралете” решиха крайния изход от сблъсъка и подпечатаха своето място на полуфиналите. Сами Кедира нахлу отдясно, центрира ниско към вратарското поле и Роналдо засече лесно в мрежата за 0:1.

При паса на Кедира към португалеца останаха съмнения за засада, но страничният рефер не вдигна флага и Роналдо отпразнува своя гол №47 за сезона и 10-и в Шампионска лига.

Мело опита да намери Снайдер с хитър пас, но той бе прекалено силен и холандецът не успя да овладее.

Роналдо по невероятен начин чукна с пета за захождащия зад него Ди Мария, но Муслера по страхотен начин успя с една ръка да избие в корнер.

Есиен се контузи и бе заменен от Арбелоа след половин час. Муслера излезе напред и пресече пас за Ди Мария.

Дрогба се размина на сантиметри с пас на Ебуе, а д почивката домакините значително подобриха играта си, но не стигнаха до гол.

Какво е казал Императора в съблекалнята на Галатасарай едва ли някога ще разберем, но турският гранд излезе напълно преобразен след почивката, за да вкара три безответни гола.

Амрабат замени Алтинтоп, а Роналдо пропусна чудесен шанс да реши и втория мач. Ди Мария пусна за португалеца в наказателното поле, но той си спря неудобно и само успя от 10-ина метра да прати по земя покрай лявата греда.

Големият обрат започна в 58-ата минута. Уесли Снайдер пусна хубав пас по земя отляво, разсече отбраната и Емануел Ебуе без да се бави прати от воле в горния ляв ъгъл на безпомощния Диего Лопес за 1:1.

Снайдер много бързо можеше да вкара втори гол, но прати в аут сам срещу вратаря след ужасна грешка на Варан и много борбена игра на Дрогба.

Дрогба потърси дузпа след 66 минути, когато от въздуха стреля слабо в ръцете на Лопес. Пепе го закачи със шпагат при приземяването на нападателя, но реферът Стефан Ланоа замълча.

20 минути преди края Галатасарай поведе, а Снайдер се събуди. Холандецът получи пас от Сабри, мушна между краката на Варан и с премерен удар в долния ляв ъгъл изведе домакините напред – 2:1.

В тези минути Реал Мадрид буквално не знаеше къде се намира и турците вкараха трети гол след още две минути.

Амрабат прати ниско центриране в наказателното поле, където Дидие Дрогба с петичка намери долния ляв ъгъл и за трети път препарира заместника на Икер Касияс за 3:1.


Само два гола деляха Галатасарай от чудото, но домакините се умориха от страхотната преса, която налагаха през втората част и въпреки лекия хаос в играта на Реал, мадридчани удържаха.

Роналдо стреля над вратата от добра ситуация. После Дрогба отново вкара гол, но правилно бе отсъдена засада при паса към него от десния фланг.

Алваро Арбелоа си изпроси глупав червен картон в последната минута на редовното време. Арбелоа получи жълт картон за остро влизане, но иронично аплодира съдията за решенеито да му вдигне картон и Стефан Ланоа не се церемони, а извади още един жълт картон и го изгони.

В добавеното време на мача Кристиано Роналдо сложи точка на спора. Игуаин финтира Зан и от аутлинията върна към Роналдо, а португалецът разстреля с удар по земя Диего Лопес и фиксира крайното 3:2.

В последните секунди Амрабат фаулира Роналдо, който остана да лежи на терена, но още не се знае дали има сериозна контузия.

След мача Жозе Моуриньо първи поздрави Фатих Терим и Дидие Дрогба, но Специалния гледа напред към своя трети трофей от Шампионска лига.

Жребият за полуфиналите е в петък. В него освен Реал Мадрид ще участва и Борусия (Дортмунд), който победи Малага с 3:2 в един от най-драматичните мачове в историята на Шампионска лига.

Галатасарай - Реал Мадрид 3:2
0:1 Роналдо '7
1:1 Ебуе '58
2:1 Снайдер '70
3:1 Дрогба '72
3:2 Роналдо '90+3
*Реал Мадрид се класира напред с общ резултат 5:3

Флик засипа с похвали Левандовски

Треньорът на Барселона е много доволен от формата на полския стрелец

Карло Анчелоти: Очаквам спектакъл срещу Атлетико Мадрид

Треньорът на "белия балет" призна, че тактиката на отбора ще се промени без Мбапе

Бивш нападател на Арсенал почина на 46 години

Фабиан Кабайеро има записани три мача за "топчиите"

Мората и съпругата му може да се съберат

Нападателят на Милан обяви раздялата си с Алис Кампело през лятото

Диего Симеоне: Винаги съм нервен преди дербито с Реал

Треньорът на "дюшекчиите" говори преди сблъсъка с "белия балет"

Амад Диало иска Шампионска лига и Висшата лига с Манчестър Юнайтед

Крилото на "червените дяволи" с високи цели на "Олд Трафорд"

Фонсека: Тази победа беше много важна

Треньорът на Милан говори след 3:0 над Лече

Висшата лига не е по-силна от Серия „А“

Това заяви Рикардо Калафиори

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0