Ботев оборва СК към БФС със специализиран софтуер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Позовавайки се на правилото, че успоредните прави имат обща пресечна точка в пространството, са нанесени линиите на големия и малкия пеналт, както и реалната линия на засадата

Ботев оборва СК към БФС със специализиран софтуер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отмененият гол на Ботев Пловдив в мача с Берое вчера е на път да се нареди сред най-дискутираните ситуации през сезона, след като пловдивчани излязоха с официална позиция по случая.
 
Тя опровергава стоп-кадъра, който Съдийската комисия използва, за да потвърди решението на съдията Вихрен Манев, като се опира на специализиран софтуер за изчисление линията на засада чрез замерване в перспектива.
 
Ето какво гласи съобщението на „жълто-черния“ клубен сайт:
 
Провокиран от опита на Съдийската комисия към БФС да докаже чрез снимка, че голът на Станислав Костов във вратата на "Берое" е правилно отменен, ПФК "Ботев" публикува същия кадър, върху който, позовавайки се на правилото, че успоредните прави имат обща пресечна точка в пространството, са нанесени линиите на големия и малкия пеналт, както и реалната линия на засадата.

В отговор на твърденията на СК, публикуваме и втори вариант на изчисление линията на засадата, чрез замерване в переспектива със специализиран софтуер.




ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки