1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Челси преклони глава пред Рубин на "Лужники", но ще играе на полуфиналите (ВИДЕО)

Челси преклони глава пред Рубин на "Лужники", но ще играе на полуфиналите (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон загубиха реванша срещу руския тим с 2:3

Челси преклони глава пред Рубин на "Лужники", но ще играе на полуфиналите (ВИДЕО)

Рубин (Казан) победи Челси с 3:2 във втория мач между двата тима от четвъртфиналите на Лига Европа. Мачът се игра на стадион „Лужники” в Москва, но въпреки победата днес, руският тим отпада от надпреварата, след като първият двубой между двата отбора, проведен на „Стамфорд Бридж”, завърши с победа с 3:1 в полза на „сините” от Лондон.

Головете за Рубин в днешния двубой бяха дело на Иван Маркано, Гьокдениз Карадениз и Бебарс Начо, докато за Челси се разписаха Фернандо Торес и Виктор Моузес.

Домакините можеха да открият още в 3-ата минута, когато Роман Еременко засече центриране в наказателното поле, но Джон Тери блокира удара. Само минута по-късно Франк Лампард изведе с чудесен пас Фернандо Торес на чиста позиция, а испанският нападател с великолепен прехвърлящ удар изведе английския тим с гол напред.

В следващите минути нямаше много интересни моменти пред двамата вратари. Виктор Моузес отправи изстрел към вратата на Челси, но Сергей Рижиков бе на мястото си и спаси. Хосе Рондон пък се отчете с неточен изстрел. Последва и пропуск на Франк Лампард, а малко след като изчете половин час игра от началото на мача Хосе Рондон пробва нов удар, но и след него не се стигна до гол.

Роман Еременко стреля към вратата на Челси в 34-ата минута, но ударът му не бе много силен и Петър Чех улови кълбото. В самия край на първото полувреме Гьокдениз Карадениз бе изведен на чиста позиция и стреля към Чех, но вратарят на гостите с отлична намеса изби.

Второто полувреме започна добре за домакините, които изравниха в 51-ата минута. Пабло Орбаис центрира кълбото в наказателното поле, където Иван Маркано засече по страхотен начин с глава, а топката влетя неспасяемо в десния ъгъл на вратата на гостите.

Радостта на Рубин обаче не продължи много дълго, защото в 55-ата минута Виктор Моузес отбеляза втори гол за „сините” от Лондон. Нигерийският нападател се разписа с хубав удар с десния крак, правейки резултата 2:1 в полза на Челси.

Рубин обаче не се предаде и в 62-ата минута отново успя да възстанови равенството. Кристиан Ансалди центрира топката в наказателното поле, а Гьокдениз Карадениз успя да засече я с глава и да я прати в мрежата на Петър Чех. Малко след като резултатът стана 2:2, последва нова отлична възможност за домакините. Иван Маркано нанесе удар с глава след центриране в наказателното поле на гостуващия тим, но кълбото срещна лявата греда и излезе в аут.

В 74-ата минута Рубин получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Сезар Аспиликуета срещу Александър Рязанцев в наказателното поле. Зад топката застана Бебарс Начо и с хладнокръвно изпълнение в горния десен ъгъл отбеляза трети гол за руския отбор.

До края Рубин се опита да достигне до още голове и в 80-ата минута влезлият в игра след почивката Владимир Дядюн отправи силен изстрел, но топката не намери рамките на вратата. Минута след това Хосе Рондон засече по отличен начин с глава след центриране пред Петър Чех, но нападателят прати кълбото право в ръцете на вратаря. Роман Еременко пък стреля покрай вратата, а Владимир Дядюн също можеше да отбележи, но ударът му бе спасен от Петър Чех.

Повече голове в мача на „Лужники” не паднаха и последният съдийски сигнал дойде при резултат 3:2 в полза на Рубин. Така Челси се класира за полуфиналите на Лига Европа, отстранявайки руския тим с общ резултат 5:4.

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край

ОБЗОР: Исторически Палмър наниза четири гола на Брайтън (РЕЗУЛТАТИ)(ВИДЕО)

Челси отнесе "чайките" с 4:2

Кошмар за Стоилов в Турция (ВИДЕО)

Гьозтепе загуби мач, в който водеше с 3:1

Анчелоти: Свикнали сме и без Мбапе

Нападателят аут за дербито с Атлетико

Интер се надигна след дербито, Лаутаро най-накрая вкара

Нерен финал на визитата на Удинезе

Тежа контузия за халф на Славия, играещ за Мъри Стоилов

Соле откаран с линейка в болница

Хетафе най-накрая победи в Ла Лига

Мадридчани надвиха 2:0 Алавес

Ман Сити се подхлъзна и срещу Нюкасъл - 1:1 (ВИДЕО)

"Гражданите" остават първи в класирането с 14 точки, но може да го загубят до края на деня

Луис Енрике похвали Баркола след успеха над Рен

Треньорът на ПСЖ остана много доволен от младия талант