Тери трябва да се примири с по-ограничена роля, подчерта Бенитес

Опитният бранител най-вероятно няма да започне срещу Сити за "ФА Къп"

Тери трябва да се примири с по-ограничена роля, подчерта Бенитес
Мениджърът на Челси Рафа Бенитес предупреди капитана Джон Тери, че трябва да свикне с ролята на резерва. Изявлението си испанският наставник направи преди неделния полуфинал за „ФА Къп” срещу Манчестър Сити.
 
32-годишният бранител, чийто договор изтича след малко повече от година, трябваше да изтърпи съдбата на своя съотборник Франк Лампард, откакто Бенитес наследи Роберто Ди Матео по-рано този сезон.
 
Водещите фигури на Челси бяха основните жертви в политиката на ротация на наставника и след като двамата се появиха в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Рубин Казан в Москва в четвъртък, е малко вероятно да започнат срещу настоящия шампион на Висшата лига на „Уембли”.
 
Тери вдигна трофея на „Фа Къп” четири пъти, но временният мениджър обясни пред репортерите: „На тази възраст той има повече опит и неговото разбиране за играта ще бъде по-добра, но има по-бързи хора, които влизат, и те ще бъдат по-силни.”
 
„Той все още има много качества и би се справил добре, но не може в два мача на седмица да издържи, защото в състава има голяма конкуренция.”
 
„Възрастта му е добра. Тя не е лоша. Но има такъв на 25 години, който идва, и друг на 28, и те напират ли напират, така че трябва да се бориш. И това е основното нещо: ако играеш по два мача седмично, не е лесно да задържиш нивото в нормален отбор, да, в топ отбор, където трябва да печелиш всеки мач, не е лесно.”
 
„Проблемът при Джон беше, че когато ние дойдохме тук, той беше контузен и твърде дълго време той трябваше да намери решение – не защото не го знаем, тъй като докторът тук е наистина добър, но отне време и след това всеки очакваше, че той ще играе.”
 
„Тук обаче има добра конкуренция, има добри играчи. Към момента Гари Кейхил се справя наистина добре, Бранислав Иванович се справя добре, Давид Луис се справя добре, също.”
 

„Така че той трябва да свикне, всеки трябва да свикне, че имаме добър състав и щом като имаме добър състав, трябва да се бориш. Това е част от играта, когато си във водещ отбор и когато трябва да играеш толкова много мачове”, завърши Бенитес.    

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки