Даят: Нямаше какво да направим цял мач с 10 човека срещу ЦСКА

Причината за загубата е, че получихме червен картон още в първата минута, обясни турският наставник

Даят: Нямаше какво да направим цял мач с 10 човека срещу ЦСКА
Треньорът на Етър Сердар Даят призна, че неговият отбор е бил безсилен да се противопостави на ЦСКА с човек по-малко. Великотърновци, които играят в Сливен, загубиха с 0:4 от ЦСКА.

„Причината за загубата е, че получихме червен картон още в първата минута. Когато играеш 89 минути с човек по-малко срещу ЦСКА, няма какво да направиш. Можеш да се бориш, да тичаш, но няма много полза. Ако мачът се беше играл 11 на 11, никой не може да каже как ще протече играта. При 11 на 10 обаче, който гледа мача, видя какво стана. Какво очакват хората, с 10 човека да победиш противника? Бяхме прекалено мотивирани и това е причината в първата минута да се създаде ситуацията с червения кратон. Грешката беше, че нашият бранител трябваше да изчисти топката в средата на терена, стоперите трябваше да са по-близо до атакуващите играчи, те не очакваха, че левият защитник ще изчисти така. Вратарят тръгна напред да покрие и така стана ситуацията. Това е индивидуална грешка на защитника, трябваше да изчисти по-добре”, обясни турският наставник след поражението.

„Резултатът е ясен. Видя се още в първата минута - червен картон и играеш срещу ЦСКА. С 10 души за 90 минути - толкова. Нормално е след 60-70-ата минута да отпаднеш физически. Контузи се левият защитник. В крайна сметка в сряда имаше междинен кръг. След 3 дни играеш следваща среща, нормално е да се отпадне от игра. След 60 минути се уморихме, опитахме всичко. Опитахме да играем дълбоко в защита и да приближим халфовата линия до защитата, но загубихме”

Даят не вини съдиите за техните решения.

„Съдиите са хора. За една секунда виждат ситуацията и трябва да решат веднага. Трябва да приемем всичко".

Треньорът смята, че Етър може да вземе точки в 5 или 6 от оставащите 8 мача до края на сезона.

"Мачът срещу Локо (Сф) беше наш, но не успяхме да го вземем. Точките са много важни за нас. Ще направим всичко възможно до края на сезона. В 5 или 6 мача от оставащите 8 можем да спечелим точки. Преките конкуренти също загубиха точки срещу по-силни съперници. Нашите конкуренти не са ЦСКА и Литекс. Има още 8 кръга и затова мисля, че има още отбори, от които можем да спечелим точки. до последния кръг ще продължим да се борим. Ако бяхме спечелили мачовете си с Пирин (Гоце Делчев) и Черно море, сега нямаше да говорим за оцеляване. Не знам дали ще остана, ако Етър изпадне”.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки