Барса с класика при визитата на Сарагоса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тиаго и Тейо бележат в отсъствието на Меси, Иниеста и Педро

Барса с класика при визитата на Сарагоса (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Барселона направи поредната си важна крачка към спечелване на титлата, след като тази вечер се наложи лесно с 3:0 над тима на Реал Сарагоса. Срещата се игра на стадион "Ла Ромареда" и бе от програмата на 31-ия кръг на испанската Ла Лига. 
 
Старши треньорът на каталунците Тито Виланова даде почивка в тази среща на Пике, Педро, Иниеста и Меси, а Давид Вия поигра само 5 минути в края. 
 
Дори в тяхно отсъствие обаче "блаугранас" контролираха събитията на терена, въпреки че срещата започна със спасяване на Валдес след удар на Пощига. 
 


Каталунците пък отвърнаха с два неточни изстрела на Тейо преди да дойде 19-ата минута, когато Санчес изведе Тиаго в наказателното поле, а халфът не сбърка, давайки аванс на гостите. 
 
След попадението Барса продължи да разиграва продължително топката в типичния си стил, като опитваше всяка възможност да удвои аванса си. И това се случи в 38-ата минута, когато самият Тиаго се превърна в асистент, давайки хубав голов пас на Тейо, който записа името си сред голмайсторите. 
 


Втората част стартира ударно за Барса, след като още в 46-ата минута Санчес можеше да сложи точка на спора, ала изстрелът му срещна дясната греда на Хименес. 
 
И все пак серията от 13 поредни мача, преди този, без победа за домакините продължи в 53-ата минута, когато Тиаго даде втората си асистенция в мача, подавайки на Тейо за втория му гол в срещата. 
 


След това попадение гостите свалиха осезателно оборотите, което даде няколко възможности поне за почетно попадение от страна на Сарагоса. Монтранес, Апоньо и Рочина обаче не успяха да се възползват от открили се пред тях положения. 
 
В крайна сметка нови голове на "Ла Ромареда" нямаше и така Барселона победи Сарагоса с 3:0 и вече има актив от 81 точки на върха във временното класиране, с 16 повече от Реал и Атлетико (Мадрид), но "кралете" са с мач по-малко. Домакините пък са все още 18-и с 27 точки, на 1 от спасителния бряг. 

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки