Сензациите в пресата: Левски кани Реал Мадрид, Стойчо дарява € 150 000 на Сектор "Г"

Легенди сдобряват Платини и Радуканов, Заря Луганск дойде за Георги Терзиев и още…

Сензациите в пресата: Левски кани Реал Мадрид, Стойчо дарява € 150 000 на Сектор "Г"

Сензациите в пресата днес, 16.04.2013 година:





„Меридиан Мач”: Легенди сдобряват Платини и Радуканов

Специална среща ще се проведе между треньора на ЦСКА Милен Радуканов и изпадналият в меланхолия нападател Мишел Платини, на която двамата трябва да стоплят отново отношенията си. В ролята на ментори ще влязат двете червени легенди Аспарух Никодимов и Емил Костадинов, които заемат ръководни постове на "Армията". За криза в отношенията между Милен и Мишел се заговори на мача в Сливен срещу Етър. Платини беше сменен. Бразилецът се нацупи и се прибра в съблекалнята. Треньорът Радуканов след това обясни, че футболистът просто бързал за под душа. "Няма конфликт между тях. Мишел си е такъв, често се сърди, но на себе си. Нормално е да е разочарован, след като не е вкарал", казва Паро.

"Стандарт": Стойчо дарява 150 000 евро на Сектор "Г"
От ЦСКА са пропуснали да си спестят 150 000 евро около ремонтите на стадион "Българска армия". При раздялата с "армейците" на треньора му е било обещано да получи дължимите възнаграждения, плюс още 3 заплати, както е по трудовото законодателство. Той от своя страна е поискал неустойката му да бъде ползвана за ремонта на сектора, където се събират най-запалените фенове. Обаждане от ЦСКА обаче така и не последвало. Крайният срок за плащанията бе 31 март. "Сезирахме БФС, който трябва да вземе решение. Думата е на лицензионната комисия. Надявам се, че там ще покажат, че законите важат за всички. Не притискам никого, просто си търсим правата. А това, че нещата могат да се отразят на вземането на лиценз на ЦСКА, си е тяхна работа. Вината не е в нас, а в този, който не иска да плаща. Вярвам, че лицензионната комисия ще действа според законите и правилата, а не под политически или друг натиск", обяви адвокат Иво Ивков, който защитава Стойчо Младенов.
Според него от "Титан" имат специално отношение към треньора. "От всички клиенти само той не си е получил парите. Гъргоров си ги взе, както Янчев, Нанков и Йовановски. За Младенов мълчат", разкри Ивков. Той разполага и с решение на Софийския районен съд, което отхвърля дело, заведено срещу Младенов от ЦСКА. За сметка на това обаче треньорът ще си търси правата пред Темида за неправомерно уволнение. "Червените" не могат да минат метър пред БФС с него, защото в иска не фигурират заплатите, които дължат на Стойчо.

„Труд”: Левски ще кани Реал (Мадрид)

„Реал" (Мадрид) е фаворитът на „Левски" за съперник в шоумача за „синия" юбилей догодина. „Милан" е №2, трети засега няма. „Кралете" са избрани като най-титулования клуб в света. А „Милан" е срещал три пъти „Левски" в евро турнирите. Обаче ако „сините" поканят „белите" или „червено-черни-те" за дуел навръх стогодишнината на 24 май, няма как евроколос да дойде с титулярите. Тогава е период на подготовка за Мондиал 2014. Докато „синята" меч та е да срещнат гранд с (почти) всички звезди. Затова и се мисли друга дата – може би по време на предсезонната подготовка. Подобни визити струват скъпо. Левски може да заложи на инвеститор, който да осигури сумата за отбора гост, а в замяна да получи рекламните права. Решението предстои. В същото време бившият национал Бисер Иванов-Легендата заяви: „Спасението на Левски е Наско Сираков. Не толкова Станимир Стоилов, не е задължително да са двамата, но Сираков - със сигурност. Просто той има способността да въздейства на играчите, на феновете и въобще да оправи нещата. При него имаше спокойствие и респект в съблекалнята."
Четвъртият в света реагира във Фейсбук: „Вече май и на мен ще ми е трудно."

„Тема спорт”: Заря Луганск дойде за Георги Терзиев

Морското дерби между Черноморец и Черно море (3:3) на "Лазур" предизвика сериозно мениджърско присъствие. Агенти от Украйна и Турция бяха дошли да гледат основни футболисти на акулите. "Тема Спорт" разбра, че централният защитник на бургазлии Георги Терзиев е в полезрението на Заря Луганск. Интересното е, че там през зимата Черноморец продаде нападателя Яник Боли. Юсеф Куатара, който обаче се контузи още в 22-ата минута и бе принудително заменен, пък е цел на турските елитни Мерсин и Карабюкспор. Техни представители също бяха на стадион "Лазур" в неделя вечер.
"Нещата са на много ранен етап. Реално, ако има някакъв интерес и той бъде официално заявен, разговорите ще започнат след края на първенството. Отборите за Куатара наистина са от елита на Турция. На всеки наш мач присъстват поне по двама чуждестранни емисари. На този двубой имаше един от Украйна и един от Турция. Интересът е не само към Куатара, но и към Георги Терзиев. Интересът и към двамата не е малък, но все още ги следят", коментира прокуристът на Черноморец Пламен Киряков.

„Меридиан Мач”: Славия продава бразилец за 1 млн. лева
Един милион лева могат да влязат в касата на Славия в юбилейната година за клуба от "Овча купел". 100-годишният столичен отбор чака въпросната сума от продажбата на своя бразилски футболист Жуниньо в отбор от турската Суперлига. В момента той играе във втородивизионният Адана Демирспорт, като за 26 мача от началото на сезона се е разписвал 14 път. Силните му изяви са привлекли вниманието на няколко елитни клуба, които са влезли в контакт с белите. Славия и Адана са се разбрали, че при добро представяне на Жуниньо те ще имат предимство при евентуално закупуване на бразилеца. Уговорката обаче важи само ако отборът спечели промоция в елита, което засега не е сигурно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки