Дисципа замрази Бранеков, Том и Михелич, и тримата са аут за купата

Съдийската комисия не се произнесе за червените картони и ДК не реши нищо по случая

Дисципа замрази Бранеков, Том и Михелич, и тримата са аут за купата
Дисципа на БФС замрази Александър Бранеков, Том и Рене Михелич, които получиха червени картони при победата на Левски с 2:1 над Локо (Сф) в 22-ия кръг на А група.

"Железничарите" обжалваха червените картони на двамата си играчи в опит те да бъдат на линия за новия мач с Левски, този път в първи полуфинал за купата.

Съдийската комисия обаче не е разглеждала тези случаи и Дисципа замразява както двамата локомотивци, така и Рене Михелич. По този начин и тримата няма да играят утре от 17:45 на "Герена".

Големият грешник тази седмица е капитанът на Локо (Сф) Александър Бранеков. След червения картон той е наказан за два мача и отнася глоба от 2000 лева - 1000 за неприлични жестове към агитката на Левски, още 1000 за коментарите му след мача.

"След като нямаме становище по картоните на тримата футболисти, ние сме длъжни да им спрем правата до изясняване на случая. Така Бранеков и Том от Локомотив София и Михелич от Левски са със спрени права за утрешния мач. Същевременно наказваме Александър Бранеков за два мача и с глоба от 2000 лева, съответно по един за обидни изказвания пред медиите и за неприличен жест. Относно червения му картон ще се произнесем тогава, когато получим становището на Съдийската комисия, заедно с казусите на останалите двама играчи“, добави председателят на Дисципа Юри Кучев.

Левски е глобен с 3 бона заради пиротехника по трибуните.

Ето всички решения на ДК към БФС от днес:
 
По Т. 1.1. от дневния ред:
 
 
22-ри кръг “А” група
 
 
С предупреждения –
26 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Емил Антонов Грозев
ПФК”Литекс”
1
200
Ненад Филипович
ПФК”Етър”
1
200
Борис Петров Галчев
ПФК”Ботев”Пловдив
1
250
Руслан Тиен Куанг
ПФК”Ботев”Враца
1
250
Виктор Софрониев Софроние
ПФК”Миньор”Перник
1
250
Цветомир Ивелинов Цонков
ПФК”Черноморец-Бургас”
2
200
Александър Емилов Александров
ПФК”Черно море”
1
250
Мартин Николаев Кавдански
ПФК”Локомотив”Пловдив
1
250
Христо Евтимов Златински
ПФК”Локомотив”Пловдив
2
200
 
 
 
19-ти кръг “Б” група
 
 
С предупреждения –
21 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Диян Георгиев Молдованов
ПФК”Нефтохимик”
1
750
Цветан Мирославов Илев
ПФК”Светкавица”
1
500
Венцислав Божидаров Бенгюзов
ПФК”Банско”
1
750
Благой Стоянов Наков
ПФК”Банско”
1
750
Емил Георгиев Аргиров
ПФК”Раковски”
1
125
 
Т. 1.2. от дневния ред:      
ПО ДОКЛАД
За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК”Левски” с имуществена санкция в размер на 3000 лева.
За показан неприличен жест към публиката, на основание чл.22, ал.4 и чл.16,ал.3, ДК наказва Александър Бранеков от ПФК”Локомотив” – гр. София с глоба в размер на 1000 лева.
За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А –предложение 1, ДК наказва ПФК"Любимец" с имуществена санкция в размер на 500 лева.
Задължава ПФК”Нефтохимик” – гр. Бургас да възстанови щетите нанесени на Градски стадион в гр. Любимец,съобразно чл. 38, ал.1 и 5 от ДП.
 
Т. 2. от дневния ред:
Във връзка с жалба на ПФК”Локомотив-София”, ДК спира състезателните права на Евертон Фернандо Джилио и Александър Георгиев Бранеков до произнасяне от СК на БФС, относно извършените нарушения и показаните червени картони.
 
Т. 3. от дневния ред:
Във връзка с жалба на ПФК”Левски”, ДК спира състезателните права на Рене Михелич до произнасяне от СК на БФС, относно извършеното нарушение и показания червен картон.
 
Т. 4. от дневния ред:
За изказвания в средствата за масова информация след мача „Левски” – "Локомотив-София”, на основание чл.37, ал.1, т.17-2, буква А, ДК наказва Александър Бранеков от ПФК”Локомотив” – гр. София с лишаване от състезателни права за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.
 
Т. 5. от дневния ред:         
ПО ДОКЛАД(U-17)

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5, ДК наказва Стефан Яръмов (мениджър на ПФК”Литекс”) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 25 лева. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки