България напусна Евро 2013 със загуба от Финландия

Невероятен шанс за класиране за следващата фаза на европейското се откри пред нашите национали след категоричния успех на Турция над Франция с 3:0.

България напусна Евро 2013 със загуба от Финландия
Невероятен шанс за класиране за следващата фаза на европейското се откри пред нашите национали след категоричния успех на Турция над Франция с 3:0. Така единствено и само победа с 3:0 срещу северняците щеше да ни прати в Лакташи, Босна и Херцеговина. Младите ни волейболисти, които излязоха пределно осъзнаващи важността на мача срещу Финландия, обаче проспаха последните разигравания на първия и втория гейм, а след това загубиха и 3-ия. Така след 0:3 (17:25, 22:25, 25:27) България остана с актив от 3 точки и на 5-то място в група „Б“ в Белград.
 
Младите ни волейболисти започнаха надъхано, а финландците отговориха с няколко успешни атаки. Финландия взе 2 точки аванс при 8:6 след 2 блокади срещу Милен Илиев. Гоненето продължи – ние изравнихме, след което отново противникът ни дръпна с 2 точки. 2 чудесни атаки през центъра на Красимир Георгиев отново възстановиха равенството в резултата. Националите ни пропуснаха възможност за контра, а след това Милен Илиев сгреши при атака – 16:14 за Финландия. Второто прекъсване за нашия щаб дойде при 19:16, след като финландците се възползваха максимално от първата си възможност за контра. Последваха нови грешки при посрещането и в атака в нашия отбор и разликата стана доста сериозна – 6 точки – 24:17, след което финландците спокойно затвориха гейма, а с това сложиха край на мечтите ни за участие в следващата фаза. През цялата първа част българите не успяха да направят нито една блокада срещу отстъпващите им значително в ръстово отношение финландци.

Втората част започна точка за точка, като с едва първата ни блокада в мача успяхме да се откъснем – 8:6. Последва ас на Милен Илиев и при 11:8 наставникът на Финландия използва първата си почивка в мача. Нашите отново пропуснаха няколко възможности за контра, но все пак Илиев реализира една възможност при второто прекъсване 16:12 за България. Веднага след почивката обаче противника ни направи 2 безответни точки и Халачев също взе почивка. Нов ас в зоната на Яни Георгиев и преднината ни бе съкратена, а след нови 2 разигравания вече изоставахме в резултата. Ново прекъсване за нашия треньорски щаб, но грешките продължиха и Финландия отново взе предимство в края на гейма – 20:17. Петър Кацарски иВелизар Чернокожев се появиха в игра, а сервис серия на Краси Георгиев докара нещата до 23:22. След успешна атака и блок срещу Кацарски финландците съвсем спокойно взеха и втория гейм с 25:22.


Едва в третия гейм нашите заиграха освободено и това даде резултат – 8:5 след силна серия на сервис на Яни Георгиев. България дръпна дори с 4 точки при 13:9, но позволи на Финландия отново да изравни. Тодор Костов влезе в игра на мястото наНиколай Къртев, а равенството се запази до 22:22. С отлична атака на Яни Георгиев и точка от прехвърлена топка на либерото ни Станислав Драмов нашите поведоха с 24:23. При първата възможност за спечелване на гейма Мечкаров прати топката в аут, но след атака на Краси Георгиев и грешка от сервис на центъра резултатът бе изравнен – 25:25. Финландците показаха по-здрави нерви и приключиха двубоя след 27:25.  

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки