1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Валенсия разгроми Малага (ВИДЕО)

Валенсия разгроми Малага (ВИДЕО)

"Прилепите" спечелиха мача на "Местая" с убедителното 5:1

Валенсия разгроми Малага (ВИДЕО)

Валенсия разгроми с 5:1 Малага в среща от 32-ия кръг на испанската Примера Дивисион, играна късно снощи. Двубоят се проведе на „Местая”, а след този успех Валенсия вече е с актив от 53 точки и се изкачи на 5-ата позиция във временното подреждане. Малага остава с 50 точки и вече заема 6-ото място. Отборът на Реал Сосиедад, който в момента се намира а 4-ата позиция, има актив от 54 точки, но и мач по-малко от Валенсия и Малага.

С пропуски за „прилепите” още преди да изтече първият четвърт час от началото на мача се отчетоха Серхио Каналес, Адил Рами и Евер Банега. Само в рамките на 6 минути – от 25-ата до 31-ата, Валенсия отбеляза четири попадения. Домакините откриха с гол на Даниел Парехо, който се разписа с удар с десния крак. Роберто Солдадо отбеляза второто попадение за Валенсия в 28-ата минута, а в 30-ата отново Солдадо бе точен за 3:0 от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Мартин Демикелис срещу Евер Банега в наказателното поле. Серхио Каналес покачи на 4:0 в 31-ата минута с удар с левия крак.

Иско се отчете с неточен изстрел за Малага, а в самия край на първото полувреме гостите все пак върнаха един гол, след като Жулио Баптища се разписа след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

В 54-ата минута Хесус Гамес отправи удар към Диего Алвеш, но кълбото не попадна в рамките на вратата, а 2 минути по-късно Евер Банега се разписа за 5:1. Последваха пропуски на Джонас от състава на домакините и на Жулио Баптища и Хоакин от този на гостите, а в 65-ата минута Роберто Солдадо стреля неточно с глава.

Серхио Санчес и Жулио Баптища пропиляха нови възможности за гостуващия тим, а Роберто Солдадо се отчете с два удара към Вилфредо Кабайеро, който и в двата случая спаси. В самия край на двубоя Лукас Пиасон можеше да отбележи втори гол за Малага, но Диего Алвеш се справи с удара му.

В следващия кръг Валенсия гостува на Реал Сосиедад, а Малага приема на „Ла Росаледа” Хетафе.

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край

ОБЗОР: Исторически Палмър наниза четири гола на Брайтън (РЕЗУЛТАТИ)(ВИДЕО)

Челси отнесе "чайките" с 4:2

Кошмар за Стоилов в Турция (ВИДЕО)

Гьозтепе загуби мач, в който водеше с 3:1

Анчелоти: Свикнали сме и без Мбапе

Нападателят аут за дербито с Атлетико

Интер се надигна след дербито, Лаутаро най-накрая вкара

Нерен финал на визитата на Удинезе

Тежа контузия за халф на Славия, играещ за Мъри Стоилов

Соле откаран с линейка в болница

Хетафе най-накрая победи в Ла Лига

Мадридчани надвиха 2:0 Алавес

Ман Сити се подхлъзна и срещу Нюкасъл - 1:1 (ВИДЕО)

"Гражданите" остават първи в класирането с 14 точки, но може да го загубят до края на деня

Луис Енрике похвали Баркола след успеха над Рен

Треньорът на ПСЖ остана много доволен от младия талант