Ванкувър си осигури място в плейофите след победа над Детройт

Питсбърг си гарантира първото място на Изток

Ванкувър си осигури място в плейофите след победа над Детройт

Ванкувър победи Детройт с 2:1 след изпълнение на дузпи и си осигури място в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Канадците поведоха в средата на мача при числен превес с попадение на Алекс Едлър, но Кори Емертън изравни 21 секунди преди края на втората третина. Детройт имаше сериозно превъзходство в мача, като отправи 34 точни удара срещу едва 14 на домакините, но при дузпите Максим Лапиер единствен се разписа и донесе победата на лидера в Северозападната дивизия.

За играч на мача пък беше обявен вратарят на домакините Кори Шнайдер, който спаси 33 удара, 21 от които в третата част и продължението. Успехът на Ванкувър беше добра новина и за носителя на купа "Стенли" Лос Анджелис, който също се класира в плейофите. Детройт пък остана на девето място на Запад само на точка зад осмия Кълъмбъс, но и с мач по-малко.

Питсбърг постигна шеста поредна победа след 3:2 като гост на Бостън и си гарантира първото място в Източната конференция. Юси Йокинен вкара гол и асистира за попаденията на Жаром Игинла и Крис Летанг, а вратарят Томаш Вокоун отрази 28 шайби за успеха. Бостън поведе с попадение на Брад Марчънд, в средата на първата част при числен превес, но след това допусна обрат, а вторият гол на Тайлър Сегуйн 3 секунди преди края дойде прекалено късно.

Лидерът в лигата Чикаго загуби с 2:3 след дузпи като домакин от Финикс. Давид Шлемко донесе успеха на гостите при наказателните удари, Ростислав Клесла и Радим Върбата вкараха в редовното време, а вратарят Майк Смит спаси 36 удара. Брент Сийбрук вкара два гола за домакините, асистенции за които записаха Ник Леди и Патрик Кейн. Чикаго все пак остана без загуба в редовното време през април и има 5 точки аванс пред Питсбърг в борбата за "Президентс Трофи" за най-добър отбор в редовния сезон, която за последно спечели през 1991 година.

Патрик Елиаш вкара два гола за 51-и път в кариерата си, а Ню Джърси отнесе гостуващия Флорида с 6:2, за да запази минимални надежди за класиране в плейофите. Така домакините се доближиха на 6 точки от осмото място на Изток четири мача преди края на редовния сезон.

Торонто си осигури място в плейофите за първи път след осем години след успех като гост в канадското дерби срещу Отава с 4:1. Вратарят Джеймс Риймър направи впечатляващите 49 спасявания, а Джеймс ван Риймсдайк се отличи с две попадения за успеха. Назем КАдри и Джофри Люпюл също се разписаха. Якоб Силфверберг вкара за Отава, който прекъсна серия от четири поредни победи.

Уейн Симъндс вкара първия хеттрик в кариерата си и помогна на Филаделфия да победи Каролина с 5:3 като гост.

Алекс Овечкин се отличи с два гола и асистенция, а Вашингтон отнесе домакина Монреал с 5:1. Вратарят Брендън Холтби завърши с 35 спасявания, а Трой Брауър също се разписа два пъти за гостите, които вече имат 3 точки аванс пред Уинипег на върха в Югоизточната дивизия.

Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада:


Бостън - Питсбърг - 2:3

Ню Джърси
- Флорида - 6:2

Уинипег - НЙ Айлендърс - 4:5 след дузпи

Монреал - Вашингтон - 1:5

Отава - Торонто - 1:4

Каролина - Филаделфия - 3:5

Чикаго - Финикс - 2:3 след дузпи

Ванкувър - Детройт - 2:1 след дузпи

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки