Стан постигна нещо грандиозно

Неговото присъствие и характер са доказателство докъде се простират човешките възможности

Стан постигна нещо грандиозно

 Феновете на Астън Вила изкараха по-голямата част от сезона в страхове, че отборът им може да изпадне от Висшата лига. На играчите все още им предстои голяма битка, за да останат в английския елит. Но е нужен само бърз поглед към капитана Стилиян Петров, за да се научиш как да държиш нервите си под контрол и как да покажеш силата на характера си. Българският халф стигна до самия ад, откъдето сега се завръща обратно след химиотерапията. През март 2012 г. Петров беше диагностициран с остра левкемия.

Но колко успокояващо беше интервюто на Стан тази седмица, в което той признава, че химиотерапията му е свършила и болестта е отстъпила.

Струва си интервюто да бъде изгледано неведнъж. Вижда се, че Петров е просто щастлив, че животът му продължава. Браво Стан, защото това, което ти направи, е грандиозно. Много хора са изпитвали на собствен гръб тежки болести или имат близък болен човек и това определено е най-тежкият момент в живота. Но ти беше спокоен, мислеше рационално и хвърли цялата си енергия за една цел - да се оправиш.

Петров го постигна с помощта на фантастичните медицински грижи и подкрепата на семейството, приятелите и феновете. Изглежда, че най-лошото е минало и халфът на Астън Вила вече е по пътя към пълното оздравяване. Това е най-важната новина от "Вила Парк" за последните няколко години. По пътя обаче Стан постигна и нещо още по-голямо. 

Цялата футболна общественост се обедини около неговата кауза и това ще продължи да помага на хората с тежкото заболяване.
В интервюто си Петров призна, че планира да гледа всичките останали домакински мачове на Вила до края на сезон и често да се отбива във фитнеса в клубната база "Бодимур Хийт". Реално кариерата му на играч приключи, но Стан все още може да помогне на съотборниците си. Неговото присъствие и характер са доказателство докъде могат да стигнат човешките възможности, ако си убеден в себе си. Това със сигурност ще вдъхне допълнителни сили на отбора в мачовете до края на сезона.

В понеделник Вила играе срещу Манчестър Юнайтед, но играчите могат спокойно да се вдъхновят от борбата на Петров. Той беше един от най-добрите капитани, който клубът е имал. Особено що се отнася за присъствието му в съблекалнята и уважението от другите играчи още преди да се разболее. Сега той стигна още по-нависоко. Трудно Петров ще бъде избран за играч на годината на Астън Вила след страхотния сезон на Кристиан Бентеке. Но може да се направи изключение заради голямата борба на капитана, без дори да е ритнал веднъж топката през този сезон.

По всяка вероятност клубът ще му присъди специална награда на официалната вечеря за края на сезона. Това ще е подходящ жест към един вдъхновяващ човек. Ако неговото оздравяване помогне на отбора и на терена, тогава Стан сам ще е доволен от сезона си.

Джеймс Нърси
"Дейли Мирър"

Първите промени на Генчев в Левски

"Сините" вече играят с нова схема, Марин Петков също ще носи лентата

Възможна ли е мисията „Апоел Беер Шева“ за Черно море

Илиан Илиев и "моряците" продължават да мечтаят

Майкъла: ЦСКА няма стадион, школа и отбор!

"Сега се започва от нулата, успех на новото ръководство!"

Илиан Илиев запали „искрата“ в националния

България отново се интересува от своя отбор

Най-строго пазената тайна в българския футбол

В Спартак се заиграха твърде много с името на новия треньор

Красен Кралев повежда силен отбор в спорта

Вижте спортните личности в листите на ГЕРБ

Как Илиан „отлепи ютията“ с националния отбор

Варненският специалист даде нова надежда на феновете

Левски в търсене на нов любимец

Бари си тръгна, Андреев сяда на пейката

Време за промяна!

Охраната на мачовете в родния футбол е пълен фарс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки