Юве разчисти пътя към титлата след 1:0 над Милан (ВИДЕО)

Видал носи успеха на "старата госпожа" до дузпа в 57-ата минута

Юве разчисти пътя към титлата след 1:0 над Милан (ВИДЕО)
Отборът на Ювентус направи нова огромна крачка към спечелването на титлата, след като спечели голямото дерби с Милан с минималното 1:0. Срещата се игра на стадион "Ювентус" и бе от програмата на 33-ия кръг на италианската Серия "А".
 
Двубоят бе доста любопитен, като в началото Робиньо и Ел Шаарави имаха по една възможност, ала ударът на бразилеца бе неточен, а този на италианеца бе спасен от Буфон. 
 
Като цяло защитата на "бианконерите" действаше страхотно в тази среща, тъй като играчите на Милан нямаха възможност да отправят нито един изстрел от наказателното поле, а всичките им такива бяха извън пеналта. 
 
Юве отговори на първоначалните атаки на "росонерите" с няколко добри ситуации, но Погба, Амброзини и Асамоа показаха неточен мерник. 
 
Контраатаките на гостите обаче също бяха опасни и в 25-ата минута Ел Шаарави опита късмета си от средна дистанция, но не можа да затрудни Буфон.
 
До края на полувремето Монтоливо и Вучинич обстрелваха неточно, а в 28-ата минута Амелиа трябваше да се намесва след шут от фаул на Пирло. 
 
Голове обаче не паднаха и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 
 
Втората част започна с натиск на "бианконерите" и пропуск на Киелини с глава след центриране от корнер. Последва хубав изстрел на Маркизио от дистанция, който обаче бе спасен от стража на гостите. Последваха пропуски на Боатенг и Мексес. 
 
Така дойде 57-ата минута, когато резервният страж на "росонерите" Амелиа спъна Асамоа в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа за Юве, която бе реализирана хладнокръвно от Видал за 1:0. 
 
След попадението "старата госпожа" продължи да натиска в търсене на ново попадение, но Пирло и Погба обстрелваха неточно, а шут на Бонучи бе отразен от Амелиа. 
 
В последните 15 минути гостите потърсиха изравняването, но така и не съумяха да вкарат гол в мрежата на Буфон и загубиха с 0:1. 
 
След успеха Ювентус вече има актив от 77 точки на 1-то място във временното класиране, на цели 11 пред 2-ия Наполи, при оставащи 5 мача до края на сезона. Милан пък е 3-и с 59 пункта, само на 1 пред 4-ия Фиорентина и вече е под угрозата да изтърве последната квота за Шампионската лига. 

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки