Хубчев: Идва най-трудният мач

Най-големият комплимент е за момчетата. Раздават се във всеки мач, във всяка тренировка и това вече е доста време

Хубчев: Идва най-трудният мач

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев, поздрави футболистите си за днешната победа с 1:0 над тима на Черно море. Срещата се игра на стадион "Берое" и бе от програмата на 23-ия кръг на "А" група. 

 
“Труден мач. Много труден мач. Поредният труден за нас бих казал и поредният изигран много сериозно и здраво. Много дисциплинирано. В тази връзка най-големият комплимент е за момчетата. Раздават се във всеки мач, във всяка тренировка и това вече е доста време. Дано така да продължи.” – каза Хубчев.
 
“Аз си позволих последните 2-3 мача да изкажа това, което мисля пред медиите и видяхте какво стана. По-добре да не коментирам тези неща. Това е… И думи не мога да намеря за такова нещо. С цялата си наглост той казва, че е спестил жълт картон на Амир за симулация. Така казва. Дайте да не коментираме тези неща.” – обясни той по повод съдийските отсъждания.
 
“Първото и по-важното е тренировката утре. Дано няма тежко контузени. Видях няколко човека вече наистина на края на силите си, но пък стиснаха зъби и изкараха мача до край. Предстои ни втори мач, изключително труден. “Славия” е може би един от най-добрите отбори у нас. Турнирен двубой. За мен ще е най-трудния мач от емоционално естество. Сигурен съм, че и преди днешната среща, колкото и да се опитвахме да не мислим за втория мач, много от футболистите са го имали в главата си. Първо да се възстановим утре и тогава ще видим.” – обясни наставникът за предстоящия полуфинал.
 
На въпрос дали се притеснява от продължаващите психологически провокации от лагера на “Славия”, чийто тон отдавна мина нормалните граници, Хубчев отговори: “Работата ни интересува тук и какво правим. Другото е друга тема.”
 
Запитан дали не е помислил за това да остави повече хора да починат за днешния мач, за да са готови за срещата със “Славия” треньорът обясни: “Това зависи от футболистите, с които разполага всеки отбор. Може да има отбори, които могат да си го позволят това. Искам да ви кажа обаче, че той съвсем леко беше загатнат този въпрос дали някой може да го оставим. Самите футболисти нямат такова желание. Ние сме се разбрали. Най-хубавото за мен лично е, че те повярваха, че наистина са подготвени както трябва и вече 11-и мач го доказват. Смея да твърдя, че тук всички са на еднакво мнение. Пак казвам – играем мач за мач, тренировка за тренировка. Самите футболисти са “виновни”, за да изживеем тази емоция в четвъртък. Това е сериозно постижение. Всички мачове досега, вярно имахме и късмет при жребия, но ги изиграхме доста сериозно. Самите футболисти са виновни, за да има още един мач в четвъртък най-малко.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки