Щастливият Фърги: Ще ставаме още по-добри, Ван Перси вкара гола на века

„Възможно е и настоящият тим да е №1 в историята”

Щастливият Фърги: Ще ставаме още по-добри, Ван Перси вкара гола на века

Постоянството на Манчестър Юнайтед през последните две десетилетия е нещо невероятно, въпреки че сегашния ни състав вероятно е най-силният в този период, заяви мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън, след като неговият тим си осигури предсрочно рекордната 20-а титла в Премиършип, побеждавайки вкъщи Астън Вила с класическото 3:0 в последния мач от 34-ия кръг на Висшата лига.

"Този сезон беше фантастичен. Спечелихме до момента 84 точки - нещо, което никой не е постигал в историята. Един пиедестал, на който се изкачиха нашите футболисти. Това е сладък момент и няма значение кога печелиш титлата. Нашето постоянство през последните 20 години е невероятно.

Трудно е да се каже кой е най-силният отбор на Юнайтед през тези вече много години, откакто съм на "Олд Трафорд". Възможно е и настоящият тим да е №1 в историята. Носталгията лесно ни вкарва в заблуждение.

Ние казваме: "Преди всичко беше по-хубаво", но това често се оказва само чиста носталгия. Може да е спорно твърдение, но смятам, че това е най-добрият ни отбор. В него има много млади играчи и очаквам той да стане още по-добър. Разполагам с впечатляващи младоци.

Рафаел игра просто фантастично. Фил Джоунс има всички шансове да стане най-добрият играч в историята на Юнайтед. Това е много приятно чувство - да спечелиш поредната титла. Надявам се да изживея още много такива моменти", коментира сър Алекс Фъргюсън, който определи като "гола на века" второто попадение на отбелязалия хеттрик в срещата Робин ван Перси.

Холандското острие се разписа със страхотно воле с левия крак от границата на наказателното поле и направи резултата 2:0 след страхотен пас на Уейн Рууни.

"За мен това бе голът на века. Изумително беше. Чудесен гол, чудесна техника, превъзходен избор на позиция и брилянтен завършващ удар. Робин показа фантастична форма в началото на сезона, после имаше голова суша, както става при повечето нападатели, но той се върна и показа невероятна игра днес", допълни шотландецът.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки