ДК наказа Левски само с глоба за свастиките в Ловеч, фенове на вечното дерби ще има

Миньор бе лишен с 2 срещи лишаване от домакинство и 10 бона заради фен, ударил служител на орган на реда

ДК наказа Левски само с глоба за свастиките в Ловеч, фенове на вечното дерби ще има
Отборът на Левски бе наказан да заплати глоба от 37,500 лева заради издигнатите по време на дербито с Литекс свастики от част от привържениците на "сините". Това съобщи председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев. 
 
По време на успеха на столичани над "оранжевите" в Ловеч в последния кръг на "А" група, част от феновете на Левски издигнаха свастики, както и плакати с пожелания за рождения ден на Адолф Хитлер. 
 
В последните дни в медийното пространство се появиха информации, че "сините" могат да бъдат тежко наказани като им бъдат отнети 3 точки от актива. Друга алтернатива на скандала бе Левски да бъде наказан да играе един мач пред празни трибуни, което щеше да остави предстоящото вечно дерби срещу ЦСКА без зрители. 
 
В крайна сметка Кучев обяви, че "сините" са получили най-лекото възможно наказание, тъй като не са установени "тежки нарушения" в действията на привържениците. 
 
"За вдигнатата свастика и знаците на ФК Левски е наложена имуществена санкция в размер на 37,500 лева. Лицата, вдигнали тези знаци, са предадени на полицията и се надявам, че ще бъде приложен закона в максимална сила", заяви Кучев след днешното заседание на комисията.
 
"Дисциплинарният правилник не предвижда санкция за изиграване на мач пред празни врати, тези санкции са само за "тежки нарушения". Такива са, когато на даден мач реферът опита на няколко пъти да спре расистки проблеми по трибуните, но без успех. В Ловеч в рамките на няколко минути свастиките са били свалени, заради което налагаме минималната санкция от 37,500 лева", каза още Кучев.
 
Той обяви още, че Левски ще трябва да заплати 2 хиляди лева имуществена санкция заради хвърлени предмети от феновете, както и 3 хиляди за използваната пиротехника, която е забранена. 
 
Ловчанлии пък също ще трябва да заплатят имуществена санкция от 2 хиляди лева за хвърлени предмети. 
 
Тимът на Миньор пък бе лишен от домакинство за 2 срещи и наказан да заплати имуществена санкция в размер на 10 хиляди лева, тъй като фен на "чуковете" изритал в гърдите член на органите на реда при загубата с 1:2 от Лудогорец.  

Ето и всички решения на ДК към БФС от днес, 23.04.2013г.:

 
23-ти кръг “А” група
 
 
С предупреждения –
27 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Матюс Жан Бак
ПФК”Етър”
1
500
Илиян Йорданов Йорданов
ПФК”Левски”
1
250
Даниел Светославов Димов
ПФК”Левски”
1
1000
Лаурен Доминик Р Кастелана
ПФК”Етър”
1
1500
Фатих Илмаз
ПФК”Етър”
1
250
Давид Стоянов Стоянов
ПФК”Миньор”
1
250
Петър Огнянов Димитров
ПФК”Славия”
1
250
 
 
 
20-ти кръг “Б” група
 
 
 
С предупреждения –
18 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
 
 
 
 
Диян Тошков Лефтеров
ПФК”Нефтохимик”
1
125
Георги Томов Вълчев
ПФК”Светкавица”
2
100
Юлиян Страхилов Попев
ПФК”Банско”
1
125
Йордан Любенов Лечов
ПФК”Банско”
1
125
Ивайло Ичков Раденцов
ПФК”Спартак”Плевен
1
750


Т. 1.2. от дневния ред:      
ПО ДОКЛАД

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А –предложение 2, ДК наказва ПФК"Литекс"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК”Левски” с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

Задължава ПФК”Левски” да възстанови щетите нанесени на Градски стадион в гр. Ловеч,съобразно чл. 38, ал.1 и 5 от ДП.

За издигнати свастики от привърженици на ПФК”Левски”, на основание чл.37, ал.4,във връзка с ал.2 – ДК наказва ПФК”Левски” с имуществена санкция в размер на 37500 лева. ДК изказва увереност, че съответните компетентни органи ще вземат мерки и извършителите ще бъдат наказани със цялата строгост на закона - забрана за достъп до района на стадиона най-малко две години.

За отправени заплахи, на основание чл.34 ал.1, т.6, ДК наказва Саид Ибраимов  (треньор на ФК ”Ботев” – гр. Пловдив) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва ПФК"Локомотив" – гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК"Локомотив" – гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК наказва ПФК"Миньор"– гр. Перник с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нанесен удар на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, буква „Б”, ДК наказва ПФК ”Миньор” – гр. Перник с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 10000 лева.

За показан неприличен жест към публиката, на основание чл.22, ал.4, ДК наказва Себастиан Ернандес Мехия от ПФК”Лудогорец” с глоба в размер на 3000 лева.
 
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки