Дортмунд и Реал започват тази вечер битката за място на финала

Немският и испанският тим вече се срещнаха два пъти по-рано през сезона, след като бяха в една група в Шампионската лига

Дортмунд и Реал започват тази вечер битката за място на финала

Тази вечер един срещу друг на „Сигнал Идуна Парк” излизат отборите на Борусия Дортмунд и Реал Мадрид. Това ще бъде първият сблъсък между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига, а мачът започва в 21:45 часа българско време.

Немският и испанският тим вече се срещнаха два пъти по-рано през сезона, след като бяха в една група в Шампионската лига. Борусия Дортмунд спечели с 2:1 срещата на „Сигнал Идуна Парк”, докато двубоят на „Сантяго Бернабеу” завърши без победител – 2:2, като тогава „белия балет” се добра до равенството с късен гол.

В крайна сметка отборът на Юрген Клоп завърши на първото място в група „D”, а „кралския клуб” финишира на втората позиция.

Борусия Дортмунд е в отлична форма в последно време, като е без поражение в последните си 7 мача във всички турнири. За последно немският тим загуби в мача срещу Шалке 04 (1:2) на 9-ти март.

Реал Мадрид има само една загуба в предишните си 6 двубоя във всички състезания, като тя дойде в реванша срещу Галатасарай от четвъртфиналната фаза – 2:3.

Юрген Клоп ще има на разположение пълен състав за първия сблъсък с „кралския клуб”, като на линия ще бъде дори защитникът Матс Хумелс, който имаше проблеми в последно време.

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо има някои притеснения преди визитата на „Сигнал Идуна Парк”. Бранителят Алваро Арбелоа е наказан и ще пропусне мача с немския тим, а Марсело е с контузия и Фабио Коентрао вероятно ще играе като ляв бек. В центъра на отбраната се очаква да стартират Пепе и Рафаел Варан, а Серхио Рамос да бъде десен бек.

Вероятни състави:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер, Гюндоган, Блашчиковски, Гьотце, Ройс, Левандовски;

Реал Мадрид: Лопес, Рамос, Пепе, Варан, Коентрао, Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Игуаин.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки