1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Барселона осъмна в тъга

Барселона осъмна в тъга

Барселона осъмна в тъга в сряда сутрин, след като любимият тим на област Каталуня беше разгромен с 4:0 от Байерн Мюнхен в първи полуфинален мач от Шампионската лига по футбол

Барселона осъмна в тъга

Барселона осъмна в тъга в сряда сутрин, след като любимият тим на област Каталуня беше разгромен с 4:0 от Байерн Мюнхен в първи полуфинален мач от Шампионската лига по футбол. Това беше и най-тежката загуба на Барса в европейските клубни турнири от 1997 година насам, когато отборът отстъпи със същия резултат на украинския Динамо Киев. Сега Барселона се нуждае от чудо, но в Шампионската лига никога не е преодоляван дефицит от четири гола. 

"Катастрофа в Мюнхен", пишеше на заглавната страница на "Мундо Депортиво" сутринта, докато Марка излезе с думите "Катастрофална загуба". 

Вестник "Мундо Депортиво" обаче не остана безучастен, наричайки съдийството "бедствено", защото първите три гола на Байерн Мюнхен е трябвало да бъдат отменени или заради засади, или заради нарушения. Все пак, каталунският всекидневник призна, че Байерн не е получил две дузпи. Радио "RAC-1" отбеляза, че срещу Барселона бяха признати скандални голове във всичките три гостувания от елиминационната фаза на Шампионската лига - срещу Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Милан. 

Медиите в Барселона се обединиха около мнението, че двата основни проблема на отбора са слабата защита и лошото физическо състояние на Лионел Меси, който се завърна от лечение на травма. Именно заради последното бяха критикувани асистентът Жорди Роура и Тито Виланова, които направиха само една смяна. Тя беше извършена осем минути преди последния съдийски сигнал, когато на терена се появи нападателят Давид Вийя. "Това беше един от най-слабите мачове в кариерата на Меси. Той беше бледа сянка на самия себе си", беше коментарът на радио "Марка", докато в анкета на "Мундо Депортиво" едва 19 процента от читателите смятат, че Барселона все още има шанс да се класира на финал.

Тежа контузия за халф на Славия, играещ за Мъри Стоилов

Соле откаран с линейка в болница

Хетафе най-накрая победи в Ла Лига

Мадридчани надвиха 2:0 Алавес

Ман Сити се подхлъзна и срещу Нюкасъл - 1:1 (ВИДЕО)

"Гражданите" остават първи в класирането с 14 точки, но може да го загубят до края на деня

Луис Енрике похвали Баркола след успеха над Рен

Треньорът на ПСЖ остана много доволен от младия талант

Флик засипа с похвали Левандовски

Треньорът на Барселона е много доволен от формата на полския стрелец

Карло Анчелоти: Очаквам спектакъл срещу Атлетико Мадрид

Треньорът на "белия балет" призна, че тактиката на отбора ще се промени без Мбапе

Бивш нападател на Арсенал почина на 46 години

Фабиан Кабайеро има записани три мача за "топчиите"

Мората и съпругата му може да се съберат

Нападателят на Милан обяви раздялата си с Алис Кампело през лятото

Диего Симеоне: Винаги съм нервен преди дербито с Реал

Треньорът на "дюшекчиите" говори преди сблъсъка с "белия балет"