Левски на финал за купата след 0:0 в реванша с Локомотив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима направиха нелош мач в "Надежда", "сините" на финал за сефте от 2007-а

Левски на финал за купата след 0:0 в реванша с Локомотив (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Левски се класира за финала в турнира за Купата на България, след като в днешния полуфинален реванш завърши 0:0 с Локомотив (София). 
 
Двубоят се игра на стадион "Локомотив" и след 3:1 в първия мач на "Георги Аспарухов" "сините" достигнаха до директния мач за титлата за първи път от 2007-а година, когато победиха Литекс с 1:0 след продължения. 

Галерия от мача вижте ТУК!





Като цяло срещата бе интересна, въпреки бавното темпо на моменти, като и двата тима имаха своите шансове да отбележат гол. 







Старши треньорът на Левски Николай Митов започна срещата с доста променен състав, в сравнение с последния кръг в "А" група, когато "сините" победиха с 2:1 Литекс в Ловеч. Като резерви започнаха вратарят Пламен Илиев, централният защитник Ромейн Ели, както и на ветеранът Христо Йовов. За сметка на стража под рамката застана Михаил Иванов, французинът бе заменен от Димитър Везалов, а Бижутера от юношата Радослав Цонев, за когото това бяха първи минути с екипа на тима през този сезон. В състава се завърна и Рене Михелич, който изтърпяваше накания, както и Йордан Милиев, който пък лекуваше травма. На десния бек в отсъствието на контузения Дъстли Мулдер пък действаше Роман Прохазка.





"Железничарите" опитаха да наложат домакински натиск в началото, докато гостите приеха спокойно играта в половината си и чакаха възможностите си на контраатака. 



Именно при една такава в 7-та минута Гари Родригес пропусна първата чиста ситуация в мача. Тогава той бе изведен сам срещу Митрев от Ангелов, но ударът на холандеца попадна право в тялото на стража на домакините.



4 минути по-късно "сините" пропуснаха нова 100-процентова, след като Родригес открадна една топка в центъра, напредна бързо в половината на Локомотив и намери Силва сам срещу Митрев, ала вратарят спаси удара на португалеца.



След това положение гостите успяха да отблъснат домакинския натиск и играта се пренесе в центъра. В 28-ата минута Румен Трифонов открадна една топка на левия фланг и центрира за Бибишков, чийто удар с глава обаче не намери вратата.
 
В ответната атака Родригес подаде за Силва в наказателното поле, португалецът се размина с топката, която стигна в Рамос, той опита да прехвърли Митрев, ала вратарят усети действията му и спаси.



До края на полувремето се запомни само един пропуск на Димитър Илиев, който в 37-ата минута получи на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе много слаб и Михаил Иванов.



Втората част стартира с по една добра възможност и за двата тима. В 49-ата минута влезлият на почивката на мястото на Радослав Цонев - Стефан Велев, проби много силно през центъра, последва подаване за Родригес в наказателното поле, холандецът шутира мощно с левия крак, но Митрев проказа невероятен рефлекс и изби в корнер.





4 минути след това Павлов изведе Бибишков в наказателното поле, нападателят обаче бе застигнат от Везалов, който сложи крак пред топката след удара на нападателя и изби.
 
След тази ситуация двата тима, както и през първата част, се захапаха в средата на терена и положенията намаляха. Последваха бързи смени за "железничарите" и след тях домакините изглеждаха много по-свежи, натиснаха съперника си и създадоха някои интересни положения. 





В 77-ата минута топката попадна в Том на границата на наказателното поле, бразилецът шутира, но над вратата на Левски. 
 
180 секунди по-късно Михаил Иванов спаси много силен удар от дистанция на Цанков, а в следващата атака Том навлезе в наказателното поле и стреля с десния крак, но слабо и покрай вратата.





В 87-ата минута пък, Уилкер отклони с глава за Бранеков едно центриране от фаул, капитанът на "железничарите" стреля с глава, но не намери целта. 
 
В добавеното от рефера време пък юношата на "сините" Антонио Вутов можеше да донесе победата на своите, след като финтира двама бранители на домакините и навлезе в пеналта, но ударът му по диагонала излезе в аут. 
 





До края на мача гол не падна и така двата тима завършиха наравно 0:0 и с общ резултат 3:1 Левски се класира за финала. 



Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки