Мажоретките на СУ ще подкрепят велосипедната разходка „Оранжев вело тур“

Момичетата от представителния Mажоретен състав на Софийски университет „Св. Кл. Охридски” ще се включат във велосипедната разходка – „Оранжев вело тур“, който ще се проведе в София по повод националния празник на Холандия

Мажоретките на СУ ще подкрепят велосипедната разходка „Оранжев вело тур“

Момичетата от представителния Mажоретен състав на Софийски университет „Св. Кл. Охридски” ще се включат във велосипедната разходка – „Оранжев вело тур“, който ще се проведе в София по повод националния празник на Холандия. Стартът на маршрута е в петък, 26 април 2013 г., от 15:30 часа, от Холандското посолство на ул. „Оборище“ №15 в София. Целта на инициативата е да насърчи усилията за популяризиране на велосипеда като алтернативно транспортно средство за предвижване в градска среда. „Оранжевият вело тур“ е част от проекта „Всички на колела“ - инициатива за устойчива мобилност и безопасно придвижване с велосипед, подкрепена от Холандското посолство в София, Сдружение „Велоеволюция“, „Холандското велосипедно общество“, УАСГ и др.

Mажоретният състав на Софийски университет „Св. Кл. Охридски”подкрепя изцяло инициативата „Оранжев вело тур“, тъй като тя е призвана да поощри екологичния начин на придвижване в пренатоварената градска среда и ще намали замърсяването на въздуха от двигателите на леките коли.

В момента представителният Mажоретен състав на Софийски университет „Св. Кл.Охридски” е в трескава подготовка и за участието си в престижен международен Междууниверситески турнир на мажоретни формации, който започва на 2 май т.г. в Белград. Сребърните медалистки от Международния студентски спортен турнир „Евромилано - 2011” се надяват, че ще се върнат от Сърбия с поредно престижно отличие.  Треньорката на формацията ас. Гергана Минковска с основание се гордее с постиженията на отбора, а благодарение на усилените тренировки и строга дисциплина, момичетатадонесоха и първата купа в историята на Софийски университет, която български университет спечели в състезание за спортни мажоретни танци.

Мажоретният състав на СУ е сформиран под нейно ръководство през 2001 г. Техни зрелищни изпълнения радват зрителите на повечето мероприятия на Департамента по спорт – републикански първенства, международни и световни турнири и редица спортни празници и прояви. Mажоретният състав на Софийски университет „Св. Кл. Охридски” издаде и ефектен календар за 2013-а година, като състезателките от състава се надяват, че в близките месеци  със своите усмивки, танц и ефектни акробатики ще спечелят още много престижни отличия и награди.

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024

Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места

Министър Глушков награди Любомир Епитропов

Българският плувец стана европейски шампион на 200 м бруст

Станимира Петрова и Петър Мицин знаменосци на България в Париж

Общо 45 спортисти представляват страната ни

България задава стандартите на Европейския плажен хандбал

Изграждат комплекса за първенствата във Варна с техника и оборудване от 24 тира

Първите вече се регистрираха за плувния маратон Галата-Варна

Още в първите дни се регистрираха онлайн 20 плувци, съобщават организаторите.

Нов скандал в шаха! Спират наш талант от международни изяви

Контролираната от Градев федерация задава странни критерии и дискриминира юноши и девойки

Истината за хаоса в българския шахмат според лицензираната федерация

Вижте какво написаха от Българска федерация по шахмат 2022

Тихомир Иванов спечели състезание на скок височина в Германия

Мартин Балабанов с личен рекорд на 800 метра във Виена

Европейските шампионати по плажен хандбал във Варна имат свой химн

Представят песента „По-добре късно, отколкото никога“ в сряда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки