Чикаго спечели Президентс Трофи за първи път от 22 години

Вижте резултатите от мачовете от тази нощ

Чикаго спечели Президентс Трофи за първи път от 22 години

Патрик Кейн вкара гол и подаде за още два, а Чикаго спечели с 4:1 при гостуването си на Едмънтън в мач от първенството на Националната хокейна лига. Така Блекхоукс си осигури Президентс Трофи за шампион на редовния сезон, за първи път от 22 години насам. Джонатан Тейвс, Партрик Шарп и Джони Одуя вкараха останалите три шайби във вратата на Ойлърс.

С този мач Чикаго постигна 10-а победа в 13 мача, а клубните резултати са най-добри от 1991-а година насам, когато пак спечели редовния сезон в Лигата. Чикаго даде една жертва в мача- вратарят Рей Емери получи тежък удар в тялото и се наложи да бъде заменен от Кори Крофорд.

Джордин Кудлук Тоотоо вкара важният гол за успеха на Детройт срещу Кингс с 3:1, разписвайки се за 2:1 в началото на втората третина при числено превъзходство. Тоотоо е първият представител на ескимоското малцинство Нунавин от северните полярни части на Канада, който играе професионален хокей в НХЛ. Така Червените криле взеха аванс от 1 точка пред Калъмбъс в битката за 8-ата позиция в Западната конференция и също на една от Минесота, заемаща 7-ата позиция. И трите отбора имат по два мача до края на редовния сезон.

Иначе вратарят Джими Хауърд спаси 23 удара, а Павел Дацюк изравни за гостите от Детройт в средата на втората третина за 1:1. Крайното 3:1 оформи Францен в 13:34 минута на третия период след пас на Хенрик Зетерберг. Вратарят на домикините от Лос Анджелис Джонатан Куик спаси 33 удара, включително 13 в първия период, когато гостите от Детройт бяха доста по-настойчиви. За първата част пък на Хауърд се наложи да се намесва една веднъж.

Отпадналият от плейофите Тампа Бей размаза Торонто с 5:2, като Кленовите листа остават 5-и на Изток с 55 точки. Утехата за домакините от Тампа е, че прекъснаха серията си от 6 мача без победа, а Мартин Сейнт Луис вкара хеттрик.

Почти същият характер имаше и срещата между Финикс и Сан Хосе, спечелена от Койотите с 2:1. В Глендейл единствено значение имаше дали Акулите ще се придвижат сами на 4-ата позиция на Запад, но след поражението я поделят с Кингс. Вратарят на Финикс Майк Смит спаси 33 удара, а двата гола за успеха вкараха Майкъл Стоун и Кийт Яндъл.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):


Тампа Бей - Торонто 5:2

Детройт - Лос Анджелис 3:1

Едмънтън - Чикаго 1:4

Финикс - Сан Хосе 2:1

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки