Ювентус взе дербито с Торино с два късни гола и е само на точка от титлата (ВИДЕО)

Видал и Маркизио вкараха късни голове за 2:0 на "Олимпико", а Торино доигра с 10 души

Ювентус взе дербито с Торино с два късни гола и е само на точка от титлата (ВИДЕО)
Късни голове на Артуро Видал и Клаудио Маркизио донесоха победа с 2:0 на Ювентус в градското дерби с Торино и доближиха „Старата госпожа” на една точка от титлата. Видал вкара с воле от нищото, веднага след това Камил Глик получи червен картон за втори път този сезон в торинското дерби и Маркизио в края нанесе втори удар.

Шампионите са на върха с 11 точки аванс пред Наполи и само една точка в оставащите 4 кръга ще им донесе втора поредна титла.

Ювентус имаше лек превес в „Дерби дела моле”, но със само един чист нападател в лицето на Мирко Вучинич много рядко стигаше до чисти положения пред препълнените трибуни на „Олимпико”, където валеше и дъжд.

Силният дъжд през първото полувреме пречеше и на двата отбора, а дербито бе по-интересно по трибуните, където двете агитки правеха истинско шоу.

Погба изведе Вучинич сам срещу вратаря, но черногорецът много неумело прати вляво покрай вратата. Видал надскочи Глик при центриране към задната греда, но прати над целта.

После Вучинич изведе Маркизио и той технично се разписа като прехвърли Жиле, но страничният рефер правилно вдигна флага за засада.
Сантана бе най-близо до гола за Торино, но Буфон отрази силния му шут извън пеналта.

Вучинич с малко късмет можеше да открие след почивката, но рикошет в крака на Баша прати топката малко до гредата.

Ювентус контролираше играта, но изглеждаше, че не може да намери път към мрежата на градския съперник, но 4 минути преди края Видал направи магия и успя да вкара от нищото.

Чилийският халф си спря на гърди извън наказателното поле и със страхотно воле от 24 метра в долния ляв ъгъл матира Жиле за 0:1 и даде поводи за радост на 6 000 фенове на Юве по трибуните.

Камил Глик не си сдържа нервите и бе изгонен за втори жълт картон при грубо нарушение срещу Куалярела.

В добавеното време Куалярела се пребори за високо центриране, върна с глава успоредно на вратата за Маркизио, който от 5 метра разстреля мрежата за крайното 0:2.

Другата неделя Ювентус приема Палермо и ако не загуби ще празнува 29-ата официална титла на Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки