Кокала на въпрос дали би поел ЦСКА: Ние сме професионалисти

И Батков не знае защо ме изгони от Левски, дано тази година станат шампиони

Кокала на въпрос дали би поел ЦСКА: Ние сме професионалисти

Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев заяви, че собственикът на Левски Тодор Батков вероятно и до ден днешен не знае защо го е уволнил през 2009 г., при положение че тогава "сините" станаха шампиони. Кокала все пак пожела успех на любимия си отбор в сегашното първенство и битката им за златото.

„Дано Левски стане шампион, имат шанс", каза Велев в предаването "Денис и приятели" по БНТ. "Защо не се е получавало в последните години? Съвкупност от много неща. При мен ситуацията бе доста комплицирана, тогава се смени Вили Вуцов след един месец, аз поех отбора след отпадане от БАТЕ, от Жилина. Много тежка година. Никой не вярваше, че ще станем шампиони. Играехме добър футбол и заслужено спечелихме титлата."

„С Левски станахме шампиони и Батков ме изгони. До ден днешен не знае защо го направи, на мен лично ми обясни, че сме играли много лош футбол. Аз се учудих и го питах кой му е казал, но той явно има други виждания."

"С Венци Стефанов се разделихме след финал за купата, нормални неща. Знаете случая с Коко Динев. Той напусна Локо, после дойде друг собственик и аз напуснах. Не мисля, че имат много понятие от футбол всички президенти, но най-много се доближава до отборите си технически професионално да кажем Гриша Ганчев. На мен никой не ми се е бъркал и не може да ми се бърка. Аз съм човекът, който определя нещата в съблекалнята", добави Велев.

Относно своя добър приятел Николай Митов, който в момента е начело на Левски, Велев коментира: „Той набра смелост и опит в годините, в които беше с мен. Според мен видя доста хубави неща, които помагат за развитието на един треньор.“  

Попитан дали някога би станал треньор на ЦСКА, отговорът на специалиста бе многозначителен: „Ние сме професионалисти".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки