Сензациите в пресата днес: ЦСКА залага на „червено” за нов треньор

И още: Последните заплати в ЦСКА за януари, Скаути на Чарлтън гледали Пламен Илиев, Ботев поиска €1.5 млн. за Неделев...

Сензациите в пресата днес: ЦСКА залага на „червено” за нов треньор
„Меридиан Мач”: ЦСКА залага на „червени” за нов треньор

Шефовете на ЦСКА обмислят три варианта за треньор от лятото. Със сигурност Милен Радуканов ще бъде освободен след края на сезона и ръководството вече преговаря за негов заместник. Вариантите са много, но засега като фаворити се очертават имената на Методи Деянов, Александър Станков и Ради Здравков.
 
Трите кадъра на „армейците" вече са работели като треньори в клуба, но само Сашо Станков се е водил треньор за последно при Любо Пенев, когато двамата работиха за „Титан". Същото е положението и с Методи Деянов, който бе част от ДЮШ на клуба при титаните, а след това бе повишен в скаут за първия отбор.
 
Членът на Управителния съвет на ЦСКА Емил Костадинов лансира кандидатурата на Методи Деянов за треньор. Младият специалист сега води националния отбор на България до 16 години. Любимецът на сектор „Г" постигна паметен успех над Испания и класира отбора за финалния турнир в Германия, където не успя да се пребори с конкуренцията на домакините и Украйна. Методи Деянов напусна ЦСКА под претекст, че има разминавалия със собствениците от „Титан". Той бе много разочарован от поведението им, което доведе до редица разочарования.
 
Първият, с когото собствениците влезнаха в преговори, е Методи Деянов. Гърнето се опитва да го убеди да поеме ЦСКА от новия сезон, но до този момент няма нищо конкретно. За Деянов е трудно да превъзмогне различията си със собствениците. Все пак
както Мето каза: „Няма невъзможни неща".
 
Другият предложен от Костадинов е Александър Станков. Треньорът в момента е без отбор и с удоволствие би приел покана от ръководството.
 
Третият и най-малко възможен вариант е Ради Здравков, който е предложен от Георги Илиев-Майкъла. Легендата на ЦСКА в момента е ангажиран в националния отбор на България. Здравков е в основата на успехите на „лъвовете", водени от Любо Пенев и едва ли ще с тръгне преди края на квалификациите за Мондиал 2014. Със сигурност ангажиментите на Ради Здравков са гарантирани до средата на месец септември.



„24 часа”: Последните заплати в ЦСКА за януари
 
От 2013 г. вече измиха 4 месеца. Футболистите на ЦСКА обаче са получили заплата само за един. От достоверен източник в Бо-рисовата градина „24 часа" научи, че играчите са прибрали възнаграждение единствено за януари. След това те се намират в изчаквателна позиция.
 
Въпреки че ситуацията не е нова за ЦСКА, тя със сигурност има отражение върху отбора. В последния месец „червените" отпаднаха от „Локо" (Сф) в 1/4-финалите на турнира за купата на България, не можаха да подгонят лидера в „А" група „Лудогорец" след 0:0 на „Българска армия", а загубата във вечното дерби срещу „Левски" вече поставя под въпрос и участието им в Европа. За последно рекордьорът по титли не е играл там преди 18 г.
 
В ЦСКА имали обещание, че в деня преди битката със „сините" ще получат пари, но това не се случило. Новата дата, на която това трябва да се стане, е 10 май. Това било обявено на играчите от човек от ръководството.
 

„Тема Спорт”: Скаути на Чарлтън гледали Пламен Илиев
 
Чуждестранни скаути, работещи с английски клубове, са наблюдавали вечното дерби с ЦСКА. Сред следените от тях играчи е бил и вратарят на сините Пламен Илиев. "Тема Спорт" разбра, че интерес към него проявява отборът от Чемпиъншип Чарлтън. Негови съгледвачи го гледат още от времето, когато Илиев бе част от младежкия национален отбор на България. В момента той попада и в плановете на селекционера на мъжете Любослав Пенев.
 
Илиев бе на висота в дербито и се отличи с решителни намеси при изстрели на играчите на ЦСКА Спас Делев и Марсинъо.
 
Ако през лятото Левски получи добра оферта за Пламен Илиев, то най-вероятно ще се раздели с него. Причината е, че сините разполагат с друг млад и талантлив вратар - Михаил Иванов.
 
Пращат Прохазка под наем
 
Ръководството на Левски се е заело със задачата да намери отбор, в който да прати словака Роман Прохазка под наем. Той дойде на „Герена” през лятото от Спартак Търнава. През есента словакът бе титуляр - бе ползван като дефанзивен халф. През пролетта обаче титулярното му място изстина и той най-често влизаше в игра като десен бек.
 
През сезона Прохазка записа 28 двубоя във всички турнири -19 в А група, 7 за купа-
та и 2 в евротурнирите, като в тях не е отбелязал гол.
 
Засега интерес към Роман липсва. Затова от Левски са склонни да плащат 70% от заплатата на играча, докато само 30% от нея да бъдат поети от другия клуб. 

"7 дни спорт": Ботев поиска €1.5 млн. за Неделев

Младата звезда на Ботев (Пловдив) Тодор Неделевпродължава да приковава вниманието на елитните турски клубове. Сред отборите, следящи под лупа изявите на 20-годишния национал, се наредиха грандът Бешикташ, както и Генчлербирлиги, пише "7 дни спорт". Представители на двата клуба присъстваха на Колежа в неделя, когато "канарчетата" победиха Литекс с 1:0, а Неделев изнесе поредния си много силен мач. В ложата на стадиона в Пловдив имаше и скаут на Касъмпаша, за когото отпреди месец също се знае, че проявява интерес към перлата на Ботев.

Неделев отдавна е в полезрението и на друг гранд от Истанбул - Галатасарай, както и на Истанбул ББ и устремилия се към завръщане в Суперлигата Манисаспор.

Представителят на Бешикташ е гледал зорко и изявите на футболист номер 1 на България за 2012 година Георги Миланов. Топ мениджърът на български играчи за турския пазар Несим Нешадов пък бе в компанията на скаутите на Генчлербирлиги и Касъмпаша. те са имали и друга цел от състава на Ботев -Вандер Виейра. Бразилецът обаче не игра, тъй като още не е напълно възстановен. 

Кандидатите за подписа на Неделев трябва да извадят поне 1,5 млн. евро според  клауза в контракта му, за да бъдат стартирани преговори между клубовете. Ботев пък не смята да се разделя с Вандер за сума под 600 000 евро. 

    

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки