Карвальо аут за още два мача, контузията му е по-сложна

Базил на линия преди битките за купата и златото, Жоао Силва в атака срещу Локо (Пд) и Миньор

Карвальо аут за още два мача, контузията му е по-сложна
“Левски” ще разчита еднолично в атака на героя от вечното дерби Жоао Силва за задължителните 6 точки в предстоящите два мача от “А” група - гостуването на “Локо” (Пд) в четвъртък (2 май) и домакинството на “Миньор” в понеделник (6 май).

Оказа се, че контузията на голмайстора на “сините” и родния шампионат Базил де Карвальо е по сложна от предварителните очаквания. Той със сигурност пропуска предстоящите два сблъсъка. Очаква се да се върне на терена на 10 май в гостуването на “Ботев” (Враца), за да влезе в ритъм за предстоящите два мача на сезона - финала за купата на България срещу “Берое” на 15 май и директната битка за златните медали в първенството срещу “Лудогорец” на 18 май.

Карвальо получи мускулна травма на 13 април при 2:1 над “Локо” (Сф). Първо се очакваше да се върне до вечното дерби, но сега се оказва, че ще е аут дори и за следващите две срещи на “сините”.

Почивка по време на вчерашната тренировка - първа след победата над ЦСКА, получи Христо Йовов. Бижутера, който заби своя гол №125 в “А” група в своя мач №300 за “Левски” във вратата на вечния съперник, ще поднови занимания днес. Той ще е в групата за мача на “Лаута” след два дни.

Близнаците Борислав и Радослав Цоневи вчера станаха на 18 години и веднага подписаха първите си професионални договори с “Левски”. Контрактите са за по 3 години.


За подарък те се поздравиха и с шампионската титла при юношите старша възраст. Във финала при набор 1995 “Левски” обърна “Берое” от 0:1 до 2:1, а победния гол в 81-ата мин заби единият рожденик - Радослав.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки