1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Саша: Платини има особен характер

Саша: Платини има особен характер

Не забелязах някой да е играл под възможностите си с Левски

Саша: Платини има особен характер
Лукас Саша даде интервю за предаването "Спортът по Канал 3". Той говори за вечното дерби, бразилците в ЦСКА и предположи кой отбор ще стане шампион на България.
 
"Левски играха с настроение срещу нас и ни биха малко случайно. Дербито беше изключително важен мач. Мисля, че всички показаха своя максимум, не забелязах някой да е играл под възможностите си. След мача говорих с Мар-синьо относно гола му. Той каза, че при първия шут целта му е била да вкара гол, но когато е изритал топката повторно, по-скоро е искал да предотврати контраатака, а не да вкарва. То пък се превърна в страхотен гол. Той има много силен шут. Наистина великолепен играч, който може да играе и като крило, и като креативен халф зад нападателя" , коментира Саша.
 
"Играчи като Камбуров и Платини правят разликата. Но треньорът предпочете Делев и Варела. Когато загубиш, се говорят само лошите неща за теб. Ако бяхме победили, никой нямаше да прави драми. Когато остана сам срещу вратаря, Анисе имаше една-две секунди да прецени какво да прави. Той избра да стреля, а не да пада. Ако беше отбелязал, сега всички щяха да са доволни от него. Делев пробва да вкара със сила, той има мощен шут, но страхотният вратар на Левски за съжаление спаси. Говоря малко с Платини, защото се срещаме само на тренировки и на мачове. Той е чудесен играч, може да направи разликата във всеки двубой. Но манталитетът му не е съвсем правилен. Всеки си има своя особен характер. Според мен ще бъде прекрасно за Платини, ако бъде повикан в националния отбор. Това ще го мотивира и ще го промени", заяви опорният халф на ЦСКА.


Запитан откога не е взимал заплата, бразилецът деликатно отказа да отговори.