Блатер признат за невинен по обвинения в корупция във ФИФА

Жоао Хавеланж се оказа удобния бушон на публикувания днес доклад

Блатер признат за невинен по обвинения в корупция във ФИФА
Главата на Арбитражния състав на Комитета по етика на ФИФА Ханс Йоахим Екерт разкри някои детайли по доклада, сформиран на базата на разследването на корупционния скандал, в който бе замесен президентът на организацията Сеп Блатер, съобщава AP. Основният резултат е признаването за невинен на Блатер и оттеглянето на Жоао Хавеланж от поста почетен президент на ФИФА.
 
Именно двамата бяха главните заподозрени в получаването на подкупи в особено големи размери от медийната компания ISL за продажбата на правата за излъчване на Световното първенство през 1998 г. във Франция. Екерт също така подчерта, че всяко допълнително разследване ще бъде предприето.
 

„Благодарение на моите предложения за реформи, сега ФИФА разполага със средства за борба с корупцията”, каза Блатер, цитиран от официалния сайт на централата. „Подобни скандали, които вредят на имиджа и репутацията на организацията, няма да се повторят.”  

Както стана известно по-рано през деня, Жоао Хавеланж подаде оставка във връзка с доклада, публикуван днес относно твърдения за подкуп на висши представители на централата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки