Tалисманът на Европейския шахматен съюз спечели силен турнир по всестранна езда

Талисманът на Европейския шахматен съюз, Чинг ван Беркенброк и неговият ездач Кристиян Вълев спечелиха силния международен турнир по всестранна езда ССІ 1

Tалисманът на Европейския шахматен съюз спечели силен турнир по всестранна езда
Талисманът на Европейския шахматен съюз, Чинг ван Беркенброк и неговият ездач Кристиян Вълев спечелиха силния международен турнир по всестранна езда ССІ 1*. Състезанието се проведе на 26-28.04.2013 в Шумен, а участие в него взеха 50 елитни коня от България, Румъния и Турция. 
Президентът на Европейския шахматен съюз, Силвио Данаилов, поздрави шампионите и коментира техния успех така: „Чинг и Кристиян са родени шампиони и изключително добре пасват на имиджа на Европейския шахматен съюз и неговите федерации, които носят духа на победители и организират едни от най-престижните прояви в световния шахмат. Всестранната езда най-добре отговаря на разнообразните изпитания на шахматната дъска. Има нещо символично във факта, че само два дни след победата на Чинг и Кристиян, Веско спечели супертурнира от веригата Гран-При  на ФИДЕ в Цуг, Швейцария. Веско е единственият супергросмайстор яздил Чинг.
Всестранната езда представлява най-пълно комбинирано състезание, изискващо от атлета значителен опит във всички дисциплини на ездата и прецизно познаване способностите на неговия кон, както и на степента на подготовка на коня, произтичаща от правилното и рационално обучение. Всестранната езда се състои от три отделни изпитания: обездка, крос кънтри тест (изпитание в полето, крос) и прескачане на препятствия.  
 
За Кристиян Вълев и Чинг ван Беркенброк
Чинг ван Беркенброк стана талисман на Европейския шахматен съюз миналата година по време на приятелския мач по шахмат между София и Загреб, който се проведе на 27 - 28 май 2012 г. в Банкя. Тогава президентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов връчи официалния сертификат на неговия собственик Юри Вълев в присъствието на кмета на Загреб, г-н Милан Бандич.
 

Чинг ван Беркенброк е роден на 1-ви юли в Белгия и е представител на известната местна порода BWP. Той произхожда от една от най-известните белгийски конюшни, а неговият дядо става олимпийски шампион по прескачане на препятствия през 1996 г. Ездачът му Кристиян Вълев го определя като много темпераментен, силен и енергичен скачач. Двамата работят заедно от 2008 г., а техните качества и отличен синхрон ги превръщат в един от най-успешните тандеми в българския конен спорт.   През 2010 г. двамата стават шампиони на България при юношите и печелят бронзов медал на Гран При в Кампина,Румъния. През следващата година Чинг ван Беркенброк и неговият жокей печелят 4-то място на кръг от Световната купа и бронз на Международния турнир по прескачане на препятствия в Магна Рацино, Австрия. На Балканския шампионат в Загреб, Хърватия финишират на 3-то място в отборния приз. Кристиян Вълев и Чинг ван Беркенброк са част от националния отбор на България.  

Тбилиси празнува цяла нощ подвига на Грузия

Вижте подробности

Грозно! Мбапе псува Левандовски

Ел Класико и на Евро 2024

Неймар избра Винисиус за най-грозен съотборник

„Вини, обичам те, повече от всякога“, каза през смях звездата

Кирил Десподов става студент в НСА

Футболист номер 1 на България логично избра специалността "Футбол" към факултета по "Спорт"

Европейските шампионати по плажен хандбал във Варна имат свой химн

Представят песента „По-добре късно, отколкото никога“ в сряда

Ограбиха къщата на Баджо, удариха легендата с пистолет в главата

По време на мача между Италия и Испания

Алекс Колев си изтри Фейсбук

Нападателят благодари на Крумовград в Инстаграм

Пиян англичанин се хвърли във фонтан (ВИДЕО)

Голям купон във Франкфурт преди мача с Дания

Детето чудо на Испания пише домашни на Евро 2024 (СНИМКА)

Ламин Ямал учи преди мача с Италия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки