Байерн не вярва в чудеса, могъщата баварска машина се подигра с Барса и на "Ноу Камп" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Без Лео Меси, Байерн унижи Барса с 3:0 на "Ноу Камп" и ще играе с Борусия (Д) във финала на "Уембли"

Байерн не вярва в чудеса, могъщата баварска машина се подигра с Барса и на "Ноу Камп" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Байерн Мюнхен ще играе финал в Шампионска лига за втора поредна година. В отсъствието на Лионел Меси, баварците за втори път унижиха Барселона в полуфинала, като този път спечелиха с категоричното 3:0 на „Ноу Камп”. Ариен Робен се разписа в началото на втората част, а безсилието на Барса бе най-пълно изразено от нелепия автогол на Жерар Пике в 73-ата минута. Томас Мюлер добави трети гол малко по-късно.

Така след разгрома с 4:0 в първия мач, баварската машина прегази Барселона със стряскащ общ резултат 7:0 и ще играе финал. На 25 май на „Уембли” целият свят ще гледа за първи път в историята изцяло германски финал в Шампионска лига – Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен).

На „Ноу Камп” Байерн показа, че не вярва в чудеса, но голямата изненада дойде още преди мача, когато стана ясно, че Лео Меси е резерва, защото е почувствал болки в старата си травма.

Без големия си герой, каталунците сякаш предварително бяха свалили гарда и в нито един момент от мача не изглеждаха така сякаш вярват, че чудото е възможно след 0:4 в първата среща.

Отсъствието на Меси, Пуйол, Масчерано, Бускетс и Алба се усети, а Байерн през целия мач напълно контролираше действията на терена.
Пресата на новия германски шампион бе толкова силна, че в първите минути Барса не успяваше да организира нищо опасно, а по-скоро внимаваше да не загуби опасно пред собствената врата.

В петата минута Дани Алвеш върна една топка към Виктор Валдес, който лови, но словенският рефер Дамир Скомина прецени, че няма връщане. Любопитно бе, че Скомина за първи път надуваше свирката в мач на Барса.

Контрите на гостите бяха много опасни и Робен бе изведен отдясно, но Пике спринтира назад, за да избие топката от краката му.
Валдес излезе смело напред да чисти в тъч, а Байерн нямаше загуба като в 17 поредни мача във всички турнири.

Педро видя, че Барса едва ли ще стигне до наказателното поле и стреля хубаво от дистанция, но Нойер показа, че не е задрямал и изби над гредата.

Шави пропусна най-доброто голово положение за Барса през първата част. Центриране на Алвеш бе свалено с ръка от Фабрегас за Шави, но от воле халфът прати над вратата.

Барса имаше 10 поредни победи у дома срещу немски отбори, но тази вечер серията бе разрушена.

Полувремето свърши с грубо нарушение на Дани Алвеш, който театрално се направи, че също е бил ударен, но това не му спести жълтия картон.

Кроткото първо полувреме не се стори достатъчно за тима на Юп Хайнкес, който размаза Барса с 3 гола след почивката.

Всички каталунски мечти за обрат умряха още в 48-ата минута. Давид Алаба намери Робен с диагонален пас, бившето крило на Реал Мадрид си нагласи на удобния ляв крак и прати в далечния ляв ъгъл с красив удар за 0:1.


Робен пропусна още един шанс, а след като на „Ноу Камп” все по-отчетливо започнаха да се чуват освирквания, Алексис замени Шави.
Байерн си играеше на котка и мишка с дрийм-тийма на Барса.

Баварците успокоиха темпото в следващите минути преди да избухнат с нови два гола за 5 минути.

Густаво намери Рибери по левия фланг, френският национал центрира остро и в опита си да изчисти Жерар Пике прати с коляно в собствената си мрежа – 0:2 в 72-ата минута.

Безсилието на Барселона бе очевадно, Виланова дори на пусна Меси на терена с оглед на огромната преднина на Байерн в общия резултат.
Отборът на Хайнкес се забавляваше със считания досега за хегемон на Европа „блаугранас”.

В 76-ата минута Рибери пак проби отляво и прати на задната греда, където Томас Мюлер засече с глава зад Валдес за 0:3 и „Ноу Камп” потъна в неловка тишина.

След 7 безответни гола в испанската врата Барселона изглеждаше абсолютно деморализиран отбор, а Бартра и Вия пропиляха шансовете поне за почетен гол.

Меси клатеше невярващо глава от скамейката, но Байерн изживя един от най-големите си триумфи и очаква стария си познайник Борусия (Дортмунд) на финала.

Пред баварците все още стои и по-висшата цел за постигане на требъл този сезон. Байерн вече е шампион на Германия, стигна финала в Шампионска лига и Купата на Германия.

Освен заради възхода на немския футбол, финалът на „Уембли” ще достави огромно удоволствие за цяла Германия и по друг повод – навръх 150-годишнината на Футболната асоциация на Англия двата германски отбора ще спорят за европейската корона в храма на английския футбол – новия „Уембли”.

Барселона - Байерн Мюнхен 0:3
0:1 Робен '48
0:2 Пике '72 (автогол)
0:3 Мюлер '76
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки