1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Милен Радуканов: В ЦСКА няма никакви проблеми, ще победим Ботев (Пловдив) (+ВИДЕО)

Милен Радуканов: В ЦСКА няма никакви проблеми, ще победим Ботев (Пловдив) (+ВИДЕО)

"В България обичаме да подкрепяме хората, когато са на върха. Когато загубиш, българинът обича да те мачка"

Милен Радуканов: В ЦСКА няма никакви проблеми, ще победим Ботев (Пловдив) (+ВИДЕО)

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов похвали израстването в играта на следващия съперник на „армейците” Ботев (Пловдив), съобщи репортер на Novsport.com.

Двата тима се изправят един срещу друг в събота от 19:30 часа на стадион „Българска армия” в мач от 25-ия кръг на българската „А” футболна група в пряк сблъсък за третото място в класирането.

„Пределно концентрирани сме върху мача в събота. Мислим само за победа и аз знам, че ще спечелим срещата, макар че Ботев (Пловдив) върви по възходяща линия. Виждате, че футболистите им играят добре и то всички, заедно, като едно цяло. Спечелиха и доста мачове навън през сезона. Ясно е, че там се работи правилно и има едно сериозно ръководство, виждате какви неща се случват в клуба, а откакто дойде новият треньор (Станимир Стоилов) през зимата, представянето им стана и по-постоянно”, сподели наставникът на „червените”, който работи за кратко и в Ботев (Пловдив), а освен това бе треньор на настоящия халф на „жълто-черните” Борис Галчев в ЦСКА:

„У мен няма реваншизъм, тъй като аз останах с добри впечатления от ръководството на клуба. Галчев е един много добър футболист. Той игра в ЦСКА и работихме заедно, като дори стигна до националния отбор, така че ако беше при нас, щеше да има благотворен ефект.”



Впоследствие Милен Радуканов коментира очакваната в София инвазия на бултраси и отношението на „червената” публика към собствениците на клуба от „Титан”. Както е известно, част от привърженици на „армейците” изкопаха гроб на терена на стадион „Българска армия” в знак на протест срещу управлениците:

„Колкото повече публика има на мача, толкова по-добре. Аз се надявам нашите фенове да ни подкрепят, защото, ако те не са доволни и изразяват своето недоволство, това затруднява допълнително футболистите. Публиката, като и всички останали хора, има право на собствено мнение. Лесно е да се подкрепя отборът, когато върви добре и всичко е цветя и рози. Когато загубиш, българинът обича да те мачка."

"В България обичаме да подкрепяме хората, когато са на върха, а е много важно да подкрепяш човек, когато има нужда. Несъмнено загубата от Левски ще тежи. Важното е да си вземем поуки от нея. Аз лично гледах няколко пъти срещата, вчера правихме и разбор с футболистите. При всички положения ще променим някои неща, спрямо мача в събота, но всички знаят с какви футболисти разполагаме. Винаги съм казвал, че когато ни вкарат гол, е вина на целия тим. Така е и когато вкараме попадение. Като печелим и губим, го правим всички заедно."

"Знаете, че ние поехме отбора в движение и се налагаше да правим промени, защото в почти всеки един мач имахме проблеми с контузени или наказани футболисти. Всеки, на когото се даде шанс, трябва да оправдава доверието. Откакто аз съм поел отбора, играхме за две седмици 5 мача, но не сме се оплаквали. Така е направена програмата. Приемаме я и играем. Няма никакъв проблем с по-сгъстения цикъл”, подчерта Радуканов, който отрече да има разногласия с ръководството”

„Няколко пъти се срещах с ръководството след поражението. Работим заедно и няма никакви проблеми в клуба.”



Относно желанието на Мишел Платини да напусне клуба през лятото Милен Радуканов коментира:

„Той тренира с всички останали и увери, че до края на първенството ще работи максимално добре и когато се налага, ще играе и ще помага с каквото може. Така и трябва да бъде.”

Относно кадровите проблеми, наставникът на ЦСКА заяви:

„Венци Василев имаше леки проблеми, но вече тренира нормално с отбора, а Нюаджи няма да е на линия. Утре ще определим групата за мача, която ще е от 20 души, както обикновено.”