Голдън Стейт се класира на полуфиналите на Запад

Бруклин изравни серията срещу Чикаго

Голдън Стейт се класира на полуфиналите на Запад

 Отборът на Голдън Стейт Уориърс се превърна във втория полуфиналист в плейофите на Западната конференция, след като победи Денвър Нъгетс с 92:88 у дома, за да спечели серията с 4-2.

В предишните мачове Уориърс успяха да заличат домакинското предимство на Нъгетс и днес имаха шанс да сложат край на серията в домашната "Оракъл Арина". Гостите започнаха силно мача и взеха първата част с 25:21, но след това баскетболистите на Голдън Стейт тотално надиграха своите опоненти и поведоха с цели 18 точки в началото на последната четвърт, преди финалния натиск на Денвър, който стигна само за намаляване на изоставането до крайното 88:92.

Звездата на Уориърс Стеф Къри отбеляза 22 точки и добави 8 асистенции, Андрю Богър се отчете с 14 точки и 21 борби, а новобранецът Дреймънд Грийн добави 16 точки и 10 борби. За Нъгетс най-резултатни бяха Андре Игудола с 24 точки и Тай Лоусън със 17. Денвър завършиха по страхотен начин редовния сезон, печелейки 23 от последните си 26 мача, за да стигнат то третото място, но се представиха разочароващо срещу Голдън Стейт.

В другия мач от тази нощ Дерон Уилямс, Джо Джонсън и Брус Лопес реализираха по 17 точки при победата на Бруклин с 95:92 като гост срещу Чикаго в плейофите на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация. Резултатът в серията вече е равен 3:3 успеха.

Бруклин ще бъде домакин на решителната седма среща в събота. Победителят от двубоите между Булс и Нетс ще се изправи срещу Маями във втория кръг на директните елиминации. Луол Денг и Кърк Хайнрих не играха за Чикаго, а Марко Белинели започна в титулярния състав на поста шутинг гард. Джим Бътлър се премести на поста лека крило и реализира 22 точки за "биковете". Бътлър добави още 17 точки, 7 борби и 6 асистенции, които не бяха достатъчни да бъде избегнато поражението. Карлос Бузър реализира 14 точки за Чикаго,

Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

ИЗВЪНРЕДНО: Везенков отива в Торонто?

Раптърс са изпратили ръководител, за да приключи сделката

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки