Българин стартира нова ера в бокса

Борис Георгиев открива новия проект - АИБА професионален бокс

Българин стартира нова ера в бокса

С мач на нашия Борис Георгиев стартира новият проект - АИБА професионален бокс (АПБ). Бронзовият медалист от олимпиадата в Атина ще участва в първата иновационна гала на международната федерация в Минск. Срещата е на 6 юни, в 8 рунда, а противникът му ще бъде ясен до дни. Благодарение на бързата реакция на българската централа Борето заминава в неделя с националния отбор за лагера в Турция.

После тимът ще се подготвя в Беларус, непосредствено преди европейското първенство, пише "Стандарт". Всички боксьори, които се включат в АПБ, получават шанс да се бият на олимпиадата в Рио де Жанейро. На практика Георгиев също може да атакува Игрите през 2016. "Ако се развива добре и има успехи, ще се борим за олимпийска квота.

Сега трябва да влезе във форма за големия му мач след един месец, тъй като той става пионер на революционните промени в бокса", заяви националният треньор Михаил Таков. Договори към АПБ са подписали още Спас Генов, Тервел Пулев и Александър Александров. Последните двама ще участват на европейското в края на май, докато Борето и Спас нямат право.

По новите правила в Рио ще се играе бокс 3 по 3 минути. 150 състезатели ще се подбират на олимпийски квалификации и още 100 ще идват от АПБ. Вчера, навръх своя имен ден, Борето откри в родния му квартал "Факултета" боксов клуб "Борис Георгиев". Събитието уважиха кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров, президентът на федерацията ни Красимир Инински и националните треньори Палми Ранчев и Мишо Таков.

"Бъдете истински мъже. Никога не омеквайте на ринга, защото после ще го направите и в живота. Добре дошли в нашето боксово семейство. Вие сте неговото богатство", сподели с бъдещите шампиони Инински.

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки